Mooi aanbod voor de midden- & grote zaal!

Sneek peak brochure 2020-2021

Achter de schermen zijn wij druk bezig met het maken van de nieuwe brochure voor seizoen 2020-2021! Er is weer zoveel moois dat we het niet kunnen laten om een klein tipje van de sluier op te lichten. 

Nieuwe gezelschappen
Niet alleen de welbekende gezelschappen zullen in onze brochure staan. Het aanbod is uitgebreid met o.a. Kiki Jaski met de voorstelling ‘De Mannetjes van de Tijd’! We vroegen aan Kiki wat jullie nou precies van haar kunnen verwachten.

“Muzikaal vuurwerk op het toneel!
Theater Jaski (Kiki Jaski & Jan Groenteman) kenmerkt zich door bijzondere muzikale samenwerkingen tussen topmusici en acteurs, met pakkende nieuwe liedjes en verhalen waar kinderen én volwassenen zich in herkennen. In ‘Mannetjes van de tijd’ staat actrice/zangeres Sofie Habets (o.a. de Vrouwen van Wanten) met de heren van Percossa op het podium. Percossa is meerdere malen tot beste slagwerkgroep van de Benelux uitgeroepen en met hun voorstellingen touren zij de hele wereld rond. Het zijn steengoede muzikanten mét gevoel voor theater. Voor deze voorstelling transformeren ze naar De mannetjes van de tijd. Zij kunnen met een enkele slag de tijd vertragen, versnellen of zelfs stilzetten. Dat is erg handig voor Sofie die op haar oom zit te wachten (en dat duurt lang!).

Actrice/zangeres Sofie Habets weet je met haar gevoel voor timing te laten lachen én huilen. Als geen ander vertolkt zij de 6 gloednieuwe nummers die Jan Groenteman schreef. Deze voorstelling werd ontwikkeld in samenwerking met Het Concertgebouw.”

Nieuwe voorstellingen
Natuurlijk hebben de oude vertrouwde gezelschappen ook fantastische nieuwe plannen! Zo komen o.a. Wie Walvis en tg Graasland met een nieuwe voorstelling. Na het winnen van de Willem Wilmink Prijs voor het beste kinderlied weten we het zeker, Jeroen Schipper spreekt een groot publiek aan en maakt een programma voor in de grote zaal! Je hoort het steeds vaker: muziek draagt zoveel bij aan de ontwikkeling van kinderen. Bijvoorbeeld op het gebied van sociale vaardigheden, creativiteit en cognitie. De liedjes van Jeroen zijn stuk voor stuk kleine feestjes, je wordt er vooral vrolijk van. Jeroen heeft veel opgetreden op scholen, festivals en in foyers en daar was een swingend feestje gegarandeerd. Wij vroegen Jeroen hoe hij ervoor gaat zorgen dat ook in de grote en middenzaal het dak eraf gaat!

“Mijn concerten drijven op de interactie met mijn publiek. Hoe meer publiek, hoe meer energie dus! Verder roep ik voor grotere concerten graag de hulp in van mijn muziekvrienden; de Boegiemanband. Zij helpen mij om zelfs de grootste zaal tot in alle hoekjes met muziek te vullen!”

Reprise
Tot slot zullen er ook een aantal grote- en middenzaal producties in reprise gaan. Zoals ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’ van Theater WEI i.s.m. Theater Gnaffel. Komend seizoen hebben ze een mooie speellijst staan, maar ook voor seizoen 2020-2021 zijn ze nog te boeken. Nieuwsgierig naar de voorstelling en wil je hem graag zien? Neem gerust contact op met info@burobannink.nl.
Wij vroegen Shanna, regisseur, wat ze de kinderen mee willen geven met deze voorstelling.

“Ik wil kinderen (en volwassenen!) die de wereld soms niet begrijpen, een hart onder de riem steken. De voorstelling is een opening om met een andere bril naar onze eigen wereld te kijken. Als we durven na te gaan hoe absurd onze eigen wereld is, hoeven we misschien minder vast te houden aan de comfortabele afspraken die we met elkaar of onszelf hebben gemaakt, en kunnen we in meer situaties open kijken en luisteren naar een ander. Waardoor er niet telkens maar twee kanten aan een verhaal zitten, waar je voor of tegen bent, maar juist veel meer. Ik denk zelf dat het nuance oplevert, en nuance zorgt denk ik voor meer begrip wanneer er zich een onbekende situatie voordoet.”

Alle informatie over deze en alle andere voorstellingen vind je in onze brochure die in september bij jou op de mat ploft!