Even voorstellen…

Welkom, Theatergroep De Hete Brij!

We zijn weer van start! Het nieuwe seizoen gaat beginnen, weliswaar een beetje anders dan anders… Gelukkig hebben we ook dit jaar weer een inspirerende brochure voor je die in november op de mat valt. Daarin vind je ook dit jaar een aantal nieuwe gezelschappen, die we heel graag nu al aan je voorstellen.
Theater De Hete Brij is er een van! Zij zetten de coronacrisis om in iets moois – jawel, het is mogelijk! Yuri en Marienke maakten namelijk een talkshow voor kinderen die ze digitaal kunnen spelen. Hoe gaat dat in zijn werk? Wij spraken met de twee theatermakers. 

De eerste talkshow voor kinderen! Waarom vonden jullie het daar tijd voor?

Omdat volwassenen al zo veel praten en kinderen vaak hele zinnige dingen te zeggen hebben, maar te vaak niet worden gehoord. En in deze onzekere tijden, waarin we meer vragen dan antwoorden hebben, hebben we alle zinnige dingen nodig. Wij denken dat je alle onderwerpen met kinderen kunt bespreken en dat het belangrijk is om dat ook te doen, zodat er ruimte is voor hun vragen, antwoorden en gevoelens.

De voorstelling is geboren in coronatijd en kan dus ook digitaal gespeeld worden. Hoe ziet dat eruit?

Denk aan de leukste conference call die je ooit hebt gehad en dat maal 100, met confetti en pannenkoeken.

Waarom spelen jullie graag voor kinderen?

Kinderen hebben geen rem en zijn oordeelloos en daarom de ideale eregasten in onze talkshow.

Wat kunnen programmeurs van jullie verwachten?

Een nieuwe vorm van theater, waarin absurditeiten en interactie centraal staan. Een voorstelling die meegroeit met de actualiteit, met veel aandacht voor de belevingswereld van de kinderen. Kortom: 2 grote kinderen die actueel theater maken voor andere kinderen!

“Wauw, ons eerste echte digitale theatergezelschap! Geen voorstellingsregistratie die je digitaal kan bekijken, maar Marienke en Yuri maken een nieuwe vorm van theater. Daar ben ik natuurlijk ontzettend enthousiast over! De typetjes en sketches wisselen af met echte interactie met de kinderen, wat de voorstelling een unieke ervaring maakt! ”