Introduce yourselfie

Jansen & de Boer

Om de dames van Jansen & de Boer wat beter te leren kennen stelde wij ze een aantal vragen. Jansen & de Boer… Introduce yourself(ie).

Hoe zijn jullie als gezelschap gestart?
We hebben elkaar ontmoet op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. We hadden eigenlijk direct een klik op de vloer. In het derde jaar hebben we voor het eerst samen een voorstelling gemaakt. We merkten dat onze stijlen heel goed bij elkaar passen en we allebei graag muziek in onze voorstellingen implementeren. Door de fijne samenwerking zijn we erop gekomen om Jansen & de Boer te beginnen.

Jullie doen dit in samenwerking met Gnaffel, wat is er veranderd sinds zij meekijken? 
We hebben een heel nieuw decor (door Liesje Knobel en Mirja Bons) gekregen, de liedjes zijn in een nieuw jasje gestoken door onze samenwerking met een componist (Jan-Paul de Bondt) en we hebben veel geleerd over poppenspel door te werken met Elout Hol.

Hoe is het om onder de vleugels van zo’n groot gezelschap te werken?
Heel fijn. Theater Gnaffel is een warm bad met veel aandacht voor jonge makers. Wij hebben geluk dat we onder hun vleugels mogen werken en leren enorm veel van hen.

Spelen jullie ook nog in andere projecten? 
Willeke speelt bij Theatergroep Met de Botte Zijde. Momenteel is hun voorstelling ‘De Perfecte mens: burn out of burn in’ aan het toeren. Noralie speelt in een co-productie van Theter Gnaffel en Het Philharmonisch Orkest: ‘Pluk van de Petteflet’. Beiden spelen we op projectbasis nog bij Theater Nora uit Nijmegen.

Wat was de motivatie voor het maken van Flat? Waarom iets over ouderen voor kinderen?
Vaak lijken thema’s een ver-van-je-bed-show, terwijl het bij je om de hoek aan de hand kan zijn. Door kinderen nu al bewust te maken van de situatie van ouderen in een verzorgingstehuis (die vaak eenzaam kunnen zijn), hopen we die verschillende generaties dichterbij elkaar te brengen.

Wat kunnen we in de toekomst nog van jullie verwachten?
Nog veel meer poppenvoorstellingen waarin kleine verhalen met grote thema’s verteld worden, met lekker veel muziek!

Jansen en de boer delen flyers uit ter promotie van hun muzikale poppen voorstelling Flat