Jansen & de Boer

Noralie Jansen en Willeke de Boer hadden van meet af aan een speelklik. Na wat kleine maakprojecten vroeg Theater de Stoomfabriek in Dalfsen hen om een voorstelling te maken. Omdat ze beiden een fascinatie hebben voor het werken met poppen en objecten, besloten ze contact te zoeken met Theater Gnaffel uit Zwolle. Begeleid door Elout Hol maakten de dames hun Willem en Ella: de hoofdpersonen uit de voorstelling ‘Flat’. Ze waren erg blij met de goed gelukte poppen, maar de echte liefde ontstond pas tijdens het repetitieproces. Naarmate Noralie en Willeke ingespeeld raakten en de mogelijkheden ontdekten, verwonderden ze zich steeds meer over hoe de poppen begonnen te leven. Na de premiere vroeg Gnaffel om samen aan de voorstelling te werken. Met hulp van een componist (Jan Paul de Bondt) die een nieuwe draai gaf aan de muziek in de voorstelling, een decorontwerper (Liesje Knobel) die een geheel nieuwe look realiseerde en coaching en regie van Elout Hol, is ‘Flat’ nu naar een hoger plan getild.

Noralie en Willeke willen als gezelschap Jansen en de Boer met elkaar muziektheater blijven maken, nieuwe poppen bouwen en verhalen vertellen waarin ze vanuit een andere kant naar dingen kijken, met een open blik. Liefde in een bejaardentehuis, waarom niet? Hopelijk kijkt het publiek dan even op die manier met ze mee en kan de open blik van Jansen & de Boer blikopener zijn voor anderen. En anders hebben ze het in ieder geval geprobeerd…

Binnenkort zijn Jansen & de Boer hier te zien

7 9 2019 – Flat, Jansen & de Boer
Bosjesfestival, Hilversum
25 10 2019 – Flat, Jansen & de Boer
Theater Ludens, Voorburg
10 11 2019 – Flat, Jansen & de Boer
Amstelveens Poppentheater, Amstelveen
12 1 2020 – Flat, Jansen & de Boer
Theater Walhalla, Rotterdam
26 1 2020 – Flat, Jansen & de Boer
Theater De Lindenberg, Nijmegen
9 2 2020 – Flat, Jansen & de Boer
Zonnehuis Amsterdam, Amsterdam
20 2 2020 – Flat, Jansen & de Boer
Concordia, Enschede
1 5 2020 – Flat, Jansen & de Boer
Maaspodium, Rotterdam
Jeugdtheater gezelschap

“Mooie ideeën, een goed verhaal en prachtige liedjes; het werd een spannende, grappige en ontroerende voorstelling. ‘Flat’ is een pareltje geworden.”

Elout Hol Artistiek Leider Theater Gnaffel

Nieuws & voorstellingen van Jansen & de Boer

Laden...