Onder het Buro productie

Mannetjes met Plannetjes

Vanuit Buro Bannink ontmoeten wij veel mooie talenten en jonge makers. Wanneer zij een gezelschap zijn kunnen ze zich bij ons aansluiten maar soms is daar nog een tussenstap nodig. Om die reden produceren we onder de vleugel van Buro Bannink onder de noemer Onder het Buro voorstellingen. Ons eigen productiehuis!

Een tijd terug klopte Ana Lozica bij ons aan met een erg goed idee. Als theatermaker en moeder van drie kinderen onder de drie jaar ziet Ana veel peutervoorstellingen. Daar zitten pareltjes tussen die iedere peuter en soms zelfs volwassene zou moeten zien! Als ouder van twee peuter jongens mist ze wel wat in het huidige aanbod, namelijk stoere, avontuurlijke, uitdagende voorstellingen die inspelen op de geweldige vindingrijkheid, energie en fantasie die peuters hebben. En voorstellingen die ook voor oudere kinderen en volwassenen een verrassing zijn. Met de voorstelling ‘Mannetjes met Plannetjes’ wil Ana daar verandering in brengen en wij steunen haar daar vanuit Onder het Buro graag bij.

Subsidie
Samen met Ana gingen wij aan de slag. De voorstelling werd uitgewerkt, een team werd samengesteld, audities werden gedaan, een projectplan werd geschreven en subsidie-aanvragen gingen de deur uit. En blijkbaar zijn wij niet de enigen die vertrouwen hebben in de ideeën van Ana, want inmiddels hebben het VSB Fonds, Gemeente Rotterdam en het Elise Mathilde Fonds toegezegd de voorstelling financieel te willen steunen. Dat maakt ons blij en trots en het betekent dat Ana haar eerste professionele jeugdvoorstelling kan gaan maken!

Ana Lozica en haar team
Voor Ana is dit haar eerste professionele regie voor jeugd. Zij is in 2010 afgestudeerd aan de docent theater opleiding bij Artez. In haar werk richt zij zich voornamelijk op kinderen in het basisonderwijs en middelbare scholieren. Zij is werkzaam als theaterdocent, regisseur, educatiemedewerker en actrice. Ze is betrokken geweest bij de ontwikkeling van diverse jeugdvoorstellingen, op zowel professioneel als amateurniveau. Zo maakte zij de afgelopen jaren deel uit van het educatieve team van MAAS Theater en Dans, RO Theater en de SKVR. Daarnaast speelt Ana op dit moment de monoloog ‘De Pest! aan mij’ voor jongeren.

Voor ‘Mannetjes met Plannetjes’ werkt Ana samen met Daniël van Klaveren die haar coacht. Daniël is acteur, regisseur en tekstschrijver bij de Toneelmakerij en maakt eigen producties bij STIP. Wellicht ken je hem ook via Buro Bannink omdat hij de regie deed voor ‘Vlinder, een meisje zonder naam’ van T.H. de Wei. Theatervormgever Inez de Zwart neemt de vormgeving op zich. De voorstelling zal worden gespeeld door José Montoya, Boyd Demmenie Grund en Sharon van Wageningen.

Klik hieronder verder om meer te lezen over ‘Mannetjes met Plannetjes’ en over ons productiehuis Onder het Buro. Uiteraard houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen!