TG Dender

Theatergroep Dender maakt cartoontheater, een mix van fysiek theater, live tekeningen en live muziek. Stel je een stripverhaal voor, maar in plaats van de getekende plaatjes zie je acteurs op het podium die hun rekwisieten en het decor tekenen op grote vellen papier… In plaats van de tekstballonnen worden de geluiden live ingevuld door de Gerauschmacher (geluidenmaker) die zichtbaar op het podium zit met z’n instrumenten en gekke geluidseffecten.

Cartoontheater zet de zintuigen van het publiek op scherp en de lachspieren van jong tot oud aan het werk. Door de fysieke slapstick grappen is het voor iedereen te volgen. Alle leeftijden lachen om verschillende grappen en zo steekt het publiek elkaar aan.

Cartoontheater spreekt de fantasie van het publiek aan. Het creëert een magische wereld door de tekeningen, handelingen, geluiden en muziek samen telaten vallen. Het publiek weet dat het niet echt is, maar het voelt wel echt.

Acteurs Jasper van der Heijden en Ronald Wolthuis vormen samen met muzikant Thanos Fotiadis Theatergroep Dender. Ze blazen herkenbare situaties op tot absurde proporties. Zo slepen ze het publiek mee in hun verwondering over de wereld. Door het fysieke spel en een minimum aan tekst zijn de voorstellingen geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar.

Denders voorstellingen zijn te zien op festivals, op scholen en in het theater.

Binnenkort is TG Dender hier te zien

8 12 2020 – Stopknop, Theatergroep Dender
Dongemond College, Raamsdonksveer
13 12 2020 – Bliep Bliep, Theatergroep Dender
Theater Ludens, Voorburg
9 1 2021 – De verdraaide orgelman, Theatergroep Dender
ZIMIHC Theater - Stefanus, Utrecht
19 1 2021 – Stopknop, Theatergroep Dender
Theater de Stoep, Spijkenisse
21 1 2021 – Presentatiedag, Theatergroep Dender
De KOM, Stadstheater en Kunstencentrum, Nieuwegein
27 1 2021 – Stopknop, Theatergroep Dender
Metameer jenaplan, Boxmeer
13 4 2021 – Bliep Bliep, Theatergroep Dender
Stadsgehoorzaal Kampen, Kampen
14 4 2021 – Stopknop, Theatergroep Dender
Metameer jenaplan, Boxmeer
7 6 2021 – Bliep Bliep, Theatergroep Dender
Theater- en Congrescentrum de Tamboer, Hoogeveen

Over Kantoorvlieg
“Wat ben ik verrast door dit cartoontheater. De geluiden en de muziek zorgen gelijk voor één en al aandacht van het publiek. En natuurlijk ook de spelers, die zonder iets te zeggen, de situatie en de personages ontzettend goed neerzetten. En wat heb ik genoten van de kinderen die dubbellagen van het lachen om de grappen en de humor.”

Marianne SeverlijnBasisschool Cleophas

Nieuws & voorstellingen van TG Dender