Tuibazen

Het lijkt een zorgeloze middag in de Tulpstraat. De vogeltjes fluiten, de zon schijnt, de tuinstoelen worden uitgeklapt en de BBQ gaat aan. Twee levensgenieters zitten veilig achter hun eigen tuinschutting en draaien hun worstjes nog eens lekker om. Deze dag kan niet meer stuk!

Plots horen ze bij de buren een knal, een zucht, een lach en een oorverdovende piep. De mannen spitsen hun oren en leggen geruisloos hun BBQ-tang neer. Ze staan op uit hun tuinstoelen. Gewapend met een stokbrood en camouflage schmink sluipen ze naar het kijkgaatje in de schutting…

Dender Cartoontheater laat de BBQ-rook optrekken en maakt de wereld achter de schutting zichtbaar. Voor jong en oud komen tekeningen tot leven met fysiek theater, live muziek en een tafel vol gekke geluiden.

Laat je meenemen in een absurd spektakel over de moed om door een andere bril te kijken.

“Wat ben ik verrast door dit cartoontheater. De geluiden en de muziek zorgen gelijk voor één en al aandacht van het publiek. En natuurlijk ook de spelers, die zonder iets te zeggen, de situatie en de personages ontzettend goed neerzetten. En wat heb ik genoten van de kinderen die dubbellagen van het lachen om de grappen en de humor.”

scènebeeld Drums & Samples interactieve jongerentheater workshop
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Voorstelling   €1250,- €1950,- €2650,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Maximum aantal bezoekers
Op school: 150 personen
School in theater: 210 personen
Vrije voorstelling: 300 personen
Planning
Duur: 45 minuten
Opbouwtijd: 90 minuten
Speelperiode 24-25: Hele seizoen
Speeldagen: maandag, dinsdag, donderdag, zondag
Credits
Concept & Spel:  Jasper van der Heijden & Ronald Wolthuis
Muziek & geluidseffecten: Thanos Fotiadis
Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Festival: Deze voorstelling is geschikt voor festivals, ze kunnen zowel in de openlucht als in een tent spelen. Belangrijk is wel een egale ondergrond zodat het decor kan draaien. Geluid kunnen ze verzorgen tegen een meerprijs.