Wildpark

Wildpark maakt geëngageerd theater vanuit het perspectief van kinderen en jongeren op de wereld van nu. De makers, anders-kijkers, ruimtezoekers, spelers, en fantasie-verspreiders van Wildpark maken voorstellingen waarin je je herkent, die je op het puntje van je stoel laten zitten, maar die ook uitdagen om je horizon te verbreden.
Omdat we zien dat de jeugd al heel jong efficiënt en doelgericht moet voorsorteren op de toekomst, vinden wij het belangrijk om vrijheid te borgen. Vrijheid van denken. Vrijheid om te fantaseren en experimenteren. Vrijheid om te kiezen. Hen binnen veilige kaders creativiteit te tonen, te laten ontwikkelen, te leren onderzoeken en te leren scheppen. Zonder opgelegde boodschap maar een uitnodiging om zelf een mening te vormen.
Het kernteam van Wildpark-makers bestaat uit de ervaren theatermakers Annemiek Nienhuis, Lenneke Maas en Fleur van Vegchel. Elk jaar werken zij samen met een jonge maker. De afgelopen jaren waren dat Luka Kooijmans, Anne van der Steen en Monika Kowalewska.

Binnenkort is Wildpark hier te zien

“Puntig en met een ijzersterke timing waarbij het lachen om dat meisje subtiel plaatsmaakt voor meeleven en voelen; alsof je zelf Anne bent geworden. ‘Anne’ is jeugdtheater zoals je het als kind, jongere en volwassene graag ziet, omdat je met meer bagage naar huis gaat.”

AD

Nieuws & Voorstellingen van Wildpark