Topsy Turvy

Vriendschap, animatie en dans in een wereld op z’n kop

Twee vriendinnen vinden een schatkaart en ontdekken een hele nieuwe wereld.  Ze reizen samen door de bergen en zwemmen in de zee, vliegen met de ganzen en trotseren allerlei gevaren. Het is een Topsy Turvy wereld waarin alles wat boven is, beneden kan zijn!

In Topsy Turvy brengt choreograaf Keren Levi de echte 3D-wereld en de platte 2D-wereld van het digitale scherm samen in een gedanste ode aan vriendschap.

“Al roepend en zwaaiend kantelt hun blik, van het gefantaseerde vliegtuig in de blauwe lucht in hun hoofd, naar de kluwen kinderen […] Dat is wat er zomaar kan gebeuren in een voorstelling, of een boek of een film: dat je tegelijk hier bent, en toch ook dáár, in de verbeelde wereld”

“Het publiek veert op. ‘Dat is een vogel!’, roept er eentje. Een ander ziet een schildpad. Een inktvis […] Zonder al te letterlijk te worden heeft Levi een beeldtaal gevonden die de verbeelding prikkelt, technisch ondersteund door Assi Weits en Rob Gradisen.”

“Kijken naar dans is als het ware een verhaal van emoties meemaken met je eigen fantasie en belevingswereld. Ik vind het super interessant hoe Keren Levi in ‘Topsy Turvy’ dans combineert met live projecties en animatie. Een verhaal te zien vanuit meerdere perspectieven, wat je de keuze geeft om naar de ‘platte realiteit’ op de grond te kijken, of om mee te gaan met het gemanipuleerde beeld.”

scènebeeld Drums & Samples interactieve jongerentheater workshop
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Op school  € 1,200 € 1,800 € 2,400
In theater  € 1,500 € 2,300 n.v.t.

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Maximum aantal bezoekers
Op school: 60 personen
School in theater: 120 personen
Vrije voorstelling: 150 personen
Planning
Duur: 40 minuten
Opbouwtijd (theater): 180 minuten
Opbouwtijd (op school): 60-90 minuten
Speelperiode 24-25: Alle maanden
Speeldagen: Hele week
Bijzonderheden: Er is een kleinere Plug & Play versie van deze voorstelling beschikbaar. Bekijk hier de registratie. 
Credits
Concept & Choreografie: Keren Levi
Dans & Choreografie: Revé Terborg & Zore Westbroek
Muziek: Tian Rotteveel 
Video/ Animatie: Assi Weitz & Rob Gradisen
Dramaturgie: Rosa Schogt
Fotografie: Rob Gradisen, Robin Junicke
Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Een workshop (voor maximaal 15 deelnemers) waarin we spelen met elementen uit de voorstelling zoals ‘platte beweging’ (hoe kun je lopen of hangen aan de hemel terwijl je plat op de grond ligt? ) en het creëren van scenario’s met groen scherm, papier en beweging. 
Festival: Deze voorstelling is geschikt voor festivals, ze kunnen zowel in de openlucht als in een tent spelen. Belangrijk is wel een egale ondergrond zodat het decor kan draaien. Geluid kunnen ze verzorgen tegen een meerprijs.
© Buro Bannink   |   010 476 96 68   |   info@burobannink.nl  |  Burgemeester Bosstraat 46, 3043 GD Rotterdam