IK HEB IK HEB WAT JIJ NIET HEBT

Hoe rijk moet je zijn om anderen niet meer nodig te hebben? En wat is de aanschafprijs van liefde? Hoeveel btw zit er op menselijkheid? Tegest is geboren in Ethiopië. Toen ze 5 jaar was, werd ze samen met haar zusje geadopteerd. Ze groeide op in ons welvarende deel van de wereld. Wat is voor haar de waarde van geld en bezit? Woody Veneman is een succesvolle muzikant die opgroeide in een kansarme wijk in Eindhoven. Voor hem was muziek zijn grootste kapitaal.

In IK HEB IK HEB WAT JIJ NIET HEBT verkent theatermaker Lenneke Maas samen met danseres Tegest Pecht Guido en muzikant Woody Veneman de noodzaak voor geld en bezit. Lenneke ging in gesprek met vijf jongeren die, hoewel uit totaal verschillende milieus, allemaal in de een schuldsaneringstraject zitten. Samen onderzoeken ze de pijn van iets niet hebben, wat je wel zou moeten hebben. Iets wat je nodig hebt om erbij te horen, om mee te doen, om gelijk te zijn. Ze delen de verbazing over hoe ‘veel geld verdienen’ hoger in aanzien staat dan ‘iets voor niks’ doen. De afgunst van te weinig, de onverschilligheid van te veel. De gouden handdruk en de voedselbank.

“telkens een andere nieuwe maker, een andere artistieke signatuur. Maar altijd een geweldig verhaal dat de doelgroep precies op hun niveau aanspreekt. En altijd een hoogwaardige en prachtige theatrale vertaling die de term nieuwe maker volledig overstijgt. Vakmanschap, oorspronkelijkheid en zeggenschap zijn kernwoorden voor al hun voorstellingen!”

“Lekker en actueel frustratietheater. Regisseur Lenneke Maas maakt er een vibrerend geheel van in een felle explosie van actuele frustraties. De jeugd en toekomst: genoeg om je kwaad over te maken. En wat is het theater dan een schitterende plek om daar lucht aan te geven. Heel lekkur.”

(over Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs)

scènebeeld Drums & Samples interactieve jongerentheater workshop
Prijs één per dag twee per dag
Voorstelling   €1450,- €1950,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Maximum aantal bezoekers
Op school: 150 personen
School in theater: 150 personen
Vrije voorstelling: 150 personen
Planning
Duur: 55 minuten
Opbouwtijd: 120 minuten
Speelperiode 24-25: September 2025
Speeldagen: hele week
Credits
Regie & concept: Lenneke Maas
Spel & dans: Tegest Pecht Guido
Live muziek: Woody Veneman
Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Festival: Deze voorstelling is geschikt voor festivals, ze kunnen zowel in de openlucht als in een tent spelen. Belangrijk is wel een egale ondergrond zodat het decor kan draaien. Geluid kunnen ze verzorgen tegen een meerprijs.