Als de juffrouw aan de kinderen vraagt wat ze willen worden als ze later groot zijn, zegt Eric: ‘Gelukkig.’ Maar wat is ‘gelukkig’ eigenlijk en hoe word je dat?

Eric vindt het antwoord niet thuis, niet op school, en niet op de universiteit waar hij communicatie studeerde. Na de diploma-uitreiking volgt hij zijn nieuwsgierigheid en besluit hij om in 36 uur 650 kilometer en 14 Alpenbergen in één keer te fietsen, zonder te slapen. Maar dat kan natuurlijk niet. Of wel?

Een ongelofelijk belangrijk en waargebeurd verhaal over geluk enzo is een groot avontuur vol pieken en dalen, spraakmakende ervaringen en belangrijke inzichten.

Eric Mijnster (1988) maakte van zijn fietstocht een documentaire. Onder regie van Annemiek Nienhuis, is zijn verhaal vertaald naar de eerste beeldende theater TED Talk voor kinderen van 9 tot 109 jaar over intrinsieke motivatie om hen te inspireren hun eigen weg te gaan.

“We waren onwijs onder de indruk van het ongelofelijke verhaal, en belangrijker: de kinderen ook. Heb nog nooit derdeklassers zo geconcentreerd en aandachtig zien kijken…. Past ook erg goed bij de leeftijd.”

Docent leerjaar 3 VMBOMetameer Boxmeer

“Voor mijn gevoel wilde Eric een boodschap overbrengen: laat je niet leiden door de mening van anderen en doe waar jij je goed bij voelt. Ik vond dat hij echt overtuigend vertelde en ik ging ook nadenken over mijn eigen situatie.”

Reacties van jongeren

“In totaal vond ik het een leerzame voorstelling en ben ik erdoor geïnspireerd omdat er tegenwoordig veel van je verwacht wordt. Wat op mij de meeste indruk heeft gemaakt is de fietstocht omdat dat echt liet merken dat je met je gevoel ook dingen kunt bereiken en niet alleen met je planningen.”

Reacties van jongeren

“Wat het meest indruk heeft gemaakt is toch wel zeker het stuk van de excentrieke motivatie, dat heeft mij toch wel iets goeds bijgebracht. Daardoor sta ik nu een stuk positiever in het leven.”

Reacties van jongeren
Een ongelofelijk belangrijk en waargebeurd verhaal over geluk enzo een theatrale TEDtalk voor jeugd en jongeren
Een ongelofelijk belangrijk en waargebeurd verhaal over geluk enzo een theatrale TEDtalk voor jeugd en jongeren
Maximum aantal bezoekers
School in theater: 150  personen
Vrije voorstelling: 150 personen
Prijs één per dag twee per dag
School in theater: € 1100,- € 1700,-
Vrije voorstelling € 1100,- € 1700,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Het digitale pr pakket is gratis te downloaden via deze link. Drukwerk wordt verstuurd tegen betaling van 15 euro.

Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Planning
Aankomsttijd: 240 minuten
Opbouwtijd: 240 minuten
Afbreektijd: 45 minuten
Speelperiode: september t/m juni
Speeldagen: hele week
Bijzonderheden:
Credits
Spel: Eric Mijnster
Regie: Annemiek Nienhuis
Tekst: Annemiek Nienhuis & Eric Mijnster
Vormgeving: Met dank aan Sanne Danz