Drums & Samples

Tijdens ‘Drums & Samples’ wordt alles in een high-tech cocktailshaker gegooid en ontstaat er een interactief en leerzaam feest. Voor je het weet sta je tijdens deze geweldige swingende workout je eigen samples in te zingen!

Roffelende drumritmes, body percussie en beatboxing mixen met samples van kippengekakel en gestamp of geklap van het publiek?

Roël Calister neemt de leerlingen een uur lang mee op een muzikale reis waarin muzieksamples en drums de hoofdrol spelen. Hij laat zien hoe het combineren van moderne technologie en live gespeelde muziek in zijn werk gaat. Er wordt gebruik gemaakt van muzieksoftware, samples, loops en effecten die gecombineerd worden met live gespeelde percussie. Tijdens het concert krijgen leerlingen de kans om zelf samples in te zingen of te spelen. Vanuit de gespeelde ritmes wordt gezamenlijk een song opgebouwd in combinatie met de, op de computer gecreëerde, loops.

Na het concert hebben de leerlingen een goed idee hoe ze computers kunnen gebruiken bij het maken van muziek en weten ze dat dit ook op een gewone computer thuis mogelijk is. Ook krijgen ze inzicht in wat op de achtergrond van grote popconcerten aan muziektechnologie meespeelt.

Boomwhakalaa!
“Alsof de Antilliaanse eilanden even in Noord-Holland zijn neergestreken. Boomwhakalaa! is de perfecte opening van de Kinderboekenweek. Er kwam geen boek aan te pas maar werelds was het zeker.”

Boomwhakalaa!
“Boomwhakalaa! was precies op het juiste moment, juiste plaats. Wat een goede energie! Ik en het publiek waren er erg blij mee.”

scènebeeld Drums & Samples interactieve jongerentheater workshop
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Voorstelling   €950,- €1850,- €2000,-
Meerprijs Techniek per dag*   €350,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten, 9% btw en 7% Buma Stemra.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Het digitale pr pakket is gratis te downloaden via deze link. Drukwerk wordt verstuurd tegen betaling van 15 euro.

*Voor voorstellingen van Drumdrumdrum zijn technische middelen en een geluidstechnicus noodzakelijk. Indien een locatie zoals een school of zaal niet de technische middelen heeft zal Drumdrumdrum deze moeten inhuren en dan wordt er een meerprijs gerekend bovenop de uitkoopsom.

Maximum aantal bezoekers
Voorstelling: 120 personen
Planning
Duur: 50 minuten
Opbouwtijd: 120 minuten
Techniek: gezelschap kan een eigen technicus meenemen indien zaal geen eigen technicus heeft
Speelperiode 22-23: gehele seizoen
Speelperiode 23-24: gehele seizoen
Speeldagen: hele week in overleg
Bijzonderheden:
Credits
Spel & muziek: Roël Calister
Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.

© Buro Bannink   |   010 476 96 68   |   info@burobannink.nl  |  Burgemeester Bosstraat 46, 3043 GD Rotterdam