Eekhoorn was jarig, maar Spitsmuis kon niet komen om allerlei verzonnen redenen. Nu denkt Spitsmuis dat Eekhoorn daar hartstikke boos over is, maar dat is helemaal niet zo. Dat vindt Spitsmuis niet leuk en gaat er daarom alles aan doen om Eekhoorn tóch boos te krijgen. Ondertussen wordt Spitsmuis zelf steeds kwader… 

Behoorlijk boos is een vrolijke, innemende voorstelling over boos zijn, waarin de taal van Toon Tellegen werkelijk tot leven komt. 

Over Oortwolk

Oortwolk staat voor levendig jeugdtheater, dat graag het gesprek over gevoel op gang brengt, op een luchtige manier en zonder artistieke concessies. Ongeveinsd, humoristisch en zonder oordeel. 

Oortwolk maakt inhoudelijk en poëtisch theater over emoties bij kinderen in het primair onderwijs, waarbij de inspiratie graag uit kinderboeken wordt gehaald. 

In de voorstellingen van Oortwolk worstelen de personages met absurdistische en, voor het jonge publiek, herkenbare situaties. Prikkelend en overtuigend.  

Oortwolk is in 2020 opgericht door theatermaker Suzanne van der Horst en is een Eindhovens jeugdtheatergezelschap. 

“Zeer goed, inhoudelijk en spelmatig.”

Johnny de MeijerKlein Festijn

“Alles klopte en was goed. Sterk en geloofwaardig spel, herkenbaar, past goed bij de doelgroep, goede dynamiek, boeiend, niet te lang, niet oordelend en een zeer mooi aansprekend decor! Deze voorstelling was erg genieten.”

Debby BosKunstgebouw

“Wij vonden het leuk dat jullie lieten zien hoe je boos kan worden. Wij vonden de grapjes leuk. Wij vonden het ook leuk dat spitsmuis zei dat zij de taart niet lekker vond, maar dit eigenlijk wel vond. Wij vonden het yoga stukje leuk en dat spitsmuis dan op de billen van eekhoorn sloeg vonden wij erg grappig. Wij vonden het ook zielig dat eekhoorn moest huilen. Wij vonden de hele voorstelling superleuk.”

Kinderen van groep 4aBS Heilig Hart, Dongen

“We zagen deze week de voorstelling ‘Behoorlijk Boos’ samen met onze kleinkinderen Pina (6) en Malin (5) en waren ‘behoorlijk opgetogen’! We liepen ietsje later blij naar huis: we hadden iets goeds, iets bijzonders meegemaakt. De voorstelling doet de literaire tekst van Toon Tellegen alle eer aan en zit toch boordevol verrassingen en kleine acties waar kinderen zo van houden. We waarderen het heel erg dat jullie het jonge volkje betrokken bij het gebeuren en met hen op een volwassen manier in dialoog gingen. Knap gedaan!”

Bezoeker Klein Festijn

“Alles aan dit programma klopt gewoon. Ik vond het een prachtige voorstelling en ook een goed na-programma!”

Anita TrompCultuurstation Eindhoven

Het was geweldig! Dank daarvoor! De kinderen hebben zo genoten en het was zó leuk om te zien welke kinderen gingen staan of zitten bij de verschillende vragen van het na-programma, hilarisch!”

Juf JuliaBasisschool Tiliander, Tilburg

“Artistiek leider Susanne van der Horst (die ook de lief-driftige Spitsmuis vertolkt) vertaalde Tellegens verhaal tot een lichtvoetige theaterscène van een dik half uur, waarin de verschillen tussen de twee personages goed uit de verf komen maar waar voortdurend ook de onvoorwaardelijke onderlinge vriendschap doorheen sijpelt.”

De Theaterkrant

‘Artistiek leider Susanne van der Horst (die ook de lief-driftige Spitsmuis vertolkt) vertaalde Tellegens verhaal tot een lichtvoetige theaterscène van een dik half uur, waarin de verschillen tussen de twee personages goed uit de verf komen maar waar voortdurend ook de onvoorwaardelijke onderlinge vriendschap doorheen sijpelt.’

Sander JanssensTheaterkrant

Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Voorstelling   €850,- €1450,- €1950,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Maximum aantal bezoekers
Op school: 90 personen
School in theater: 150 personen
Vrije voorstelling: 200 personen
Planning
Duur: 45 minuten
Opbouwtijd: 30 minuten
Techniek: gezelschap neemt geen eigen technicus mee
Speelperiode 22-23: in overleg
Speelperiode 23-24: vanaf feb 2024
Speeldagen: hele week m.u.v. woensdag
Bijzonderheden: De voorstelling duurt 40 min zonder na-programma.

De leerkrachten ontvangen bij de lesbrief ook een hand-out voor ná de voorstelling. Daarin staat handige informatie over boos zijn en een aantal mooie les-ideeën.  

Credits
Concept & tekst:  Suzanne van der Horst
Spel: Lonne Gosling, Suzanne van der Horst
Eindregie: Imke Donkers
Dramaturgie: Thomas Lamers
Kindertherapeut/thema-advies: Nienke Smit-Zuiderweg
Decor: Jan Dams
Fotografie: Jesse Hanssen
Videografie: Vincent van der Horst/Pixelvisuals
Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.