Stompje dankt z’n naam aan z’n korte tandjes, terwijl lange tanden hebben het schoonheidsideaal is. Daarom wordt hij gepest, vooral door z’n twee stiefzusjes die gemeen slissen met hun ultralange tanden. Stompje krijgt een peperduur vals gebit opgedrongen, maar dat valt uit z’n mond tijdens een feest van z’n perfecte stiefmoeder Caria, die zich doodschaamt. Ze dwingt Stompjes slappe vader Joop te kiezen: voor haar of voor dat gedrocht van een zoon. Diezelfde nacht pakt een desperate Stompje de trein naar Roemenië, in de hoop dat zijn held Graaf Dracula hem kan helpen. Daar wacht hem een bloedstollend maar louterend avontuur!

‘Lange Tanden’ is een familievoorstelling over imperfectie. Poppen en acteurs brengen op speelse wijze het gevoel van exclusie onder de aandacht door de ogen van een 11-jarig jongetje. Een voorstelling boordevol muziek, karakters, een lach en een traan.

Evert Josemanders produceerde karikatuurpoppen voor ‘Wat Een Poppenkast’ op SBS6 en is onderdeel van muziektheatergezelschap Het Groot Niet Te Vermijden. Siem van Leeuwen is bekend poppenspeler (o.a. Karbonkel in ‘Ik Mik Loreland’ en stem van ‘Buurman en Buurman’). Janneke van Dooren toerde door Nederland met o.a. ‘De Sprookjesmusical Klaas Vaak’ (Efteling Theaterproducties). Het script van ‘Lange Tanden’ komt van Karen van Holst Pellekaan, bekend van tv series en films als ‘Loenatik’ en ‘Achtste Groepers Huilen Niet’. Samen met Siem van Leeuwen had ze jarenlang Theater Poppenkeet.

Maximum aantal bezoekers
Op school: ntb
School in theater: ntb
Vrije voorstelling: 400 personen
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Voorstelling: € 1750,- € 2350,- € 3100,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Planning (indicatie)
Aankomsttijd: 90 minuten
Opbouwtijd: 45 minuten
Afbreektijd: 30 minuten
Speelperiode: gehele seizoen
Speeldagen: hele week
Bijzonderheden:

Credits:

Poppen, regie & muziek: Evert Josemanders

Decor: Siem van Leeuwen

Spel & poppenspel: Roos van Breukelen, Joris Lutz e.a.

Fotografie: Oscar Limahelu

Grafisch ontwerp: Jeroen Murree