Stompie dankt zijn naam aan zijn korte tandjes, terwijl lange tanden het schoonheidsideaal is. Daarom wordt hij gepest, vooral door zijn twee stiefzusjes die gemeen slissen met hun ultra lange tanden. Stompie krijgt een peperduur vals gebit opgedrongen, maar dat valt uit zijn mond tijdens een feest van zijn perfecte stiefmoeder Caria, die zich doodschaamt. Ze dwingt Stompies vader te kiezen: ‘ik eruit of dat gedrocht!’. Diezelfde nacht pakt Stompie de trein naar Molvanië, op zoek naar de tandentovenaar. Daar wacht hem een bloedstollend avontuur!

Lange Tanden is een familievoorstelling over ‘er niet bij horen’. Drie acteurs/poppenspelers brengen op speelse wijze dit gevoel onder de aandacht door de ogen van de 11-jarige Stompie. Een spannende voorstelling boordevol muziek, typetjes, humor en vriendschap.

Bekijk ook de Sint & Kerst editie van Lange Tanden voor in de kleine zaal!

Over Theater Popidou
Joris Lutz is een bekende Rotterdamse acteur en presentator. Hij schrijft kinderboeken over de avonturen van de hond Fred. De verhalen worden ook als voorlees-en-zangvoorstellingen op onder andere basisscholen opgevoerd. Annelies Fleskens is poppenspeler, zangeres en acteur. Als muziekagoog schrijft ze gedichten voor mensen met dementie. Roos van Breukelen is freelance zangeres, actrice, poppenspeler & voice over. Ze speelde in Soldaat van oranje en doet veel voor de Efteling. Het script van ‘Lange Tanden’ komt van Karen van Holst Pellekaan, bekend van tv series en films als ‘Loenatik’ en ‘Achtste Groepers Huilen Niet’. Samen met Siem van Leeuwen had ze jarenlang Theater Poppenkeet.

“Alles aan dit gezelschap zegt wat mij betreft vakmanschap. De poppen zijn uniek en raken aan de stijl van Tim Burton waardoor ze zich in het poppentheater echt op de kaart zetten. De wisselwerking en chemie tussen pop en speler, tussen beeld en muziek belooft een mooie traditie te gaan worden. Het eerste verhaal ‘Lange tanden’ heeft alles in zich om een prachtig gelaagde familievoorstelling te worden waarvan er nog veel gaan volgen!”

Karin Bannink
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Voorstelling   €1750,- €2350,- €3100,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Maximum aantal bezoekers
Op school: 150 personen
School in theater: 250 personen
Vrije voorstelling: 400 personen
Planning
Duur: 60 minuten
Opbouwtijd: 150 minuten
Speelperiode 22-23: gehele seizoen
Speelperiode 23-24: sep 2023 t/m jul 2024
Speeldagen: hele week
Bijzonderheden:
Credits
Poppen, regie & muziek: Evert Josemanders
Decor: Siem van Leeuwen
Acteurs & poppenspel: Annelies Fleskens, Joris Lutz & Roos van Breukelen
Grafisch ontwerp: Jeroen Murree
Fotografie: Oscar Limahelu
Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.