Er komen weer premières aan!

van Jansen & de Boer, Jasper Smit, Gesneden Koek en Plan D-!

De spanning van tevoren, de verwondering van het publiek, het magische moment tijdens de eerste buiging; heerlijk vinden wij dat altijd. Jij hopelijk ook, want binnenkort gaan er weer vier van onze gezelschappen in première met hun nieuwe voorstellingen! Komt dat zien!

Allereerst op 24 september om 14:30, de voorstelling HET ZAND VAN GISTEREN van Jansen & de Boer. Deze gaat in première in de Schouwburg Odeon in Zwolle. Kort daarop volgt Jasper Smit op 7 oktober om 16:00 met LAAT ME MET RUST in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Gesneden koek gaat in première op 14 oktober om 19:30 met PINOKKIO in de Theater Walhalla in Rotterdam! En tot slot, Plan D- met ZWERFHONDEN, zondag 22 oktober om 15:00 in het Corrosia Theater in Almere!

Wij zijn heel benieuwd wat jullie er van vinden! Kom je ook kijken?

Ben je programmeur en wil je graag een voorstelling komen bekijken? Stuur dan even een mail naar info@burobannink.nl en wij zorgen dat er een kaartje voor je klaar ligt. We hopen je bij één of meerdere premières te mogen begroeten! Tot dan!

buro bannink jeugdtheater premiere

HET ZAND VAN GISTEREN (6+)

Een vernieuwend maar tijdloos familiesprookje over de grenzeloosheid van de liefde.

Zondag 24 september, 14:30, Schouwburg Odeon in Zwolle!

Een vernieuwend en gelijk tijdloos familiesprookje over de grenzeloosheid van liefde die je meevoert naar een wereld hier ver vandaan.

Het zand van gisteren is een muzikaal sprookje over grenzeloosheid van de liefde. Een modern verhaal over een klassiek thema voor kinderen én hun ouders. Laat je verrassen door een vergeetachtige vis, meeuwen met een mening, een zeemonster met een klein hartje en bovendien een koning zonder lakei en zijn moeder die vooral oog heeft voor de schatkist.

De regie is in handen van Zwolse grootmeester op het gebied van poppentheater, Elout Hol (Theater Gnaffel). Met muziek van Dries Bijlsma.

LAAT ME MET RUST! (10+)

Kinderen inspireren kleinkunstliedjes van hoog niveau: ‘Dit liedje heeft mijn brein gelezen’

Zaterdag 7 oktober, 16:00, Tivoli Vredenburg in Utrecht!

De Utrechtse liedjesschrijver en cabaretier Jasper Smit verzamelde inspiratie door mee te draaien met de bovenbouw op verschillende basisscholen in de stad. “Ik raakte met veel leerlingen in gesprek, en stelde open vragen zonder enig oordeel. Daardoor vertelden ze ongeremd wat hen bezighoudt, zowel grappig als verdrietig”, aldus Smit.

Tijdens de try-outs werd duidelijk hoe goed de liedjes aansluiten op de belevingswereld van het jonge publiek: “Dit liedje heeft mijn brein gelezen”

PINOKKIO (6+)

Pinokkio’s avontuur dwars door Italië, in de eigenzinnige bewerking door Gesneden Koek.

Zaterdag 14 oktober, 19:30, Theater Walhalla in Rotterdam!

Buro Bannink Presentatiedag 2023-01-23 Gesneden Koek

Er was eens… een stuk hout! Hmm, niet echt een spannend begin van een verhaal? Maar wat als ik je vertelde dat dit stuk hout kon praten? Wat als van dit stuk hout een pop werd gemaakt die op een onvoorstelbaar avontuur gaat… Via het circus tot ín de buik van een haai! Echt waar.

Ga mee op Pinokkio’s avontuur dwars door Italië, in de eigenzinnige bewerking door Gesneden Koek van het klassieke sprookje uit 1883. Met absurdistische karakters, fantasierijke vertellingen én boordevol humor. Een voorstelling over deugen en opgroeien voor iedereen vanaf 6 jaar.

ZWERFHONDEN (8+)

Een spannende, muzikale dansvoorstelling met meerstemmige blaffende en grommende hondenkoren.

Zondag 22 oktober, 15:00, Corrosia Theater in Almere!

zwerfhonden

‘Zwerfhonden’ is vrij vertaald naar ‘De hond die de tsaar in zijn been beet’ van Toon Tellegen.

Uniek aan ‘Zwerfhonden’ is dat toegankelijkheid volledig is geïntegreerd in de voorstelling en het interactieve voorprogramma. Een koor dat de dans een stem geeft, een gebarentolk in de rol van verslaggever, een extra dimensie door geuren en interactieve video-animaties als visuele ondersteuning nemen je mee in het verhaal.

onder het buro zoekt acteertalent