Er komen weer premières aan!

van Jansen & de Boer, Jasper Smit, Gesneden Koek, Plan D- en Wildpark!

De spanning van tevoren, de verwondering van het publiek, het magische moment tijdens de eerste buiging; heerlijk vinden wij dat altijd. Jij hopelijk ook, want binnenkort gaan er weer vier van onze gezelschappen in première met hun nieuwe voorstellingen! Komt dat zien!

Allereerst op 24 september om 14:30, de voorstelling HET ZAND VAN GISTEREN van Jansen & de Boer. Deze gaat in première in de Schouwburg Odeon in Zwolle. Kort daarop volgt Jasper Smit op 7 oktober om 16:00 met LAAT ME MET RUST in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Gesneden koek gaat in première op 14 oktober om 19:30 met PINOKKIO in de Theater Walhalla in Rotterdam! En tot slot, Wildpark met FERM, zaterdag 21 oktober om 19:00 in Pand P. De dag erna  (zondag 22 oktober) speelt Plan D- met ZWERFHONDEN, om 15:00 in het Corrosia Theater in Almere!

Wij zijn heel benieuwd wat jullie er van vinden! Kom je ook kijken?

Ben je programmeur en wil je graag een voorstelling komen bekijken? Stuur dan even een mail naar info@burobannink.nl en wij zorgen dat er een kaartje voor je klaar ligt. We hopen je bij één of meerdere premières te mogen begroeten! Tot dan!

buro bannink jeugdtheater premiere

LAAT ME MET RUST! (10+)

Kinderen inspireren kleinkunstliedjes van hoog niveau: ‘Dit liedje heeft mijn brein gelezen’

Zaterdag 7 oktober, 16:00, Tivoli Vredenburg in Utrecht!

De Utrechtse liedjesschrijver en cabaretier Jasper Smit verzamelde inspiratie door mee te draaien met de bovenbouw op verschillende basisscholen in de stad. “Ik raakte met veel leerlingen in gesprek, en stelde open vragen zonder enig oordeel. Daardoor vertelden ze ongeremd wat hen bezighoudt, zowel grappig als verdrietig”, aldus Smit.

Tijdens de try-outs werd duidelijk hoe goed de liedjes aansluiten op de belevingswereld van het jonge publiek: “Dit liedje heeft mijn brein gelezen”

PINOKKIO (6+)

Pinokkio’s avontuur dwars door Italië, in de eigenzinnige bewerking door Gesneden Koek.

Zaterdag 14 oktober, 19:30, Theater Walhalla in Rotterdam!

Buro Bannink Presentatiedag 2023-01-23 Gesneden Koek

Er was eens… een stuk hout! Hmm, niet echt een spannend begin van een verhaal? Maar wat als ik je vertelde dat dit stuk hout kon praten? Wat als van dit stuk hout een pop werd gemaakt die op een onvoorstelbaar avontuur gaat… Via het circus tot ín de buik van een haai! Echt waar.

Ga mee op Pinokkio’s avontuur dwars door Italië, in de eigenzinnige bewerking door Gesneden Koek van het klassieke sprookje uit 1883. Met absurdistische karakters, fantasierijke vertellingen én boordevol humor. Een voorstelling over deugen en opgroeien voor iedereen vanaf 6 jaar.

ZWERFHONDEN (8+)

Een spannende, muzikale dansvoorstelling met meerstemmige blaffende en grommende hondenkoren.

Zondag 22 oktober, 15:00, Corrosia Theater in Almere!

zwerfhonden

‘Zwerfhonden’ is vrij vertaald naar ‘De hond die de tsaar in zijn been beet’ van Toon Tellegen.

Uniek aan ‘Zwerfhonden’ is dat toegankelijkheid volledig is geïntegreerd in de voorstelling en het interactieve voorprogramma. Een koor dat de dans een stem geeft, een gebarentolk in de rol van verslaggever, een extra dimensie door geuren en interactieve video-animaties als visuele ondersteuning nemen je mee in het verhaal.

FERM (6+)

Een beeldende, grappige ode aan het onaangepaste kind.

Zaterdag 21 oktober, 19:00, Pand P in Eindhoven!

ferm jeugdtheater cultuureducatie

Ferm doet nooit iets half. Hij is zeg maar altijd een beetje… eh… veel. Hij heeft heel veel plannen en vindt het leuk om hele gevaarlijke dingen te doen, maar als iets niet lukt dan wordt Ferm ook wel heel boos. Te boos, want Ferm doet nooit iets half.

Ferm is een beeldende, grappige ode aan het onaangepaste kind. Over alle Steve Jobsen en Pippi Langkousen op de wereld. Geïnspireerd op het temperamentvolle hoofdpersonage Ferm uit de gelijknamige boekenreeks van Tirza van Schie.