Onze gezelschappen blijven inspireren, ook in deze tijden

Op 12 maart kondigde de regering nieuwe maatregelen aan rondom het coronavirus. Gevolg: alle theaters sluiten hun deuren. Voor jou, ons en onze gezelschappen heeft dat natuurlijk grote gevolgen. Gelukkig is er niemand bij de pakken neer gaan zitten en ontstaan er diverse creatieve ideeën!

De gezelschappen kunnen op dit moment niet live bij hun publiek komen. Ze verzinnen daarom andere dingen om de kinderen tóch te inspireren. Zo heeft Heer Otto kleurplaten online staan waar de kinderen mee aan de slag kunnen. Onder het Buro heeft diverse spelletjes online staan van ‘Mannetjes met Plannetjes’ en Theater Jaski schreef een prachtig nieuw nummer. Nieuwsgierig wat voor ideeën er nog meer zijn ontstaan? Lees dan snel verder!

Zijn jouw kinderen aan de slag gegaan met één van deze te gekke activiteiten? Laat het ons weten via onze socials! Vinden we leuk!

home scholing thuis theater Mark van Vliet

Muziekkwartier met Krulmuziek

Elke ochtend gaat Felice van der Sanden van Krulmuziek live op de Facebook pagina van Muziekkwartier. Op die manier  kunnen de allerkleinsten (0 t/m 4) toch nog lekker zingen, dansen en spelen. Krulmuziek zet ook haar cd online die tegen een betaling is te downloaden.

De voorstelling ‘Help’ herbeleven!

Eind 2019 speelde Mark van Vliet voor de allerlaatste keer zijn succesvoorstelling ‘Help, ik heb een vlieg ingeslikt!’. Om de kinderen thuis nu te inspireren, vermaken en iets te leren zette hij de registratie van zijn voorstelling (met bijbehorende lesbrief) online. En daar wordt al goed gebruik van gemaakt!

Ukelele-les van Jeroen Schipper

Altijd al Ukelele willen leren spelen? Dit is je kans! Jeroen geeft namelijk Corona-quarantaine-ukelele-les. Elke dag komt er een nieuwe les online. Hij schreef daarbij ook nog eens een nieuw nummer over de huidige situatie: ‘Droom alvast’. Je vindt de lessen op zijn Facebook-pagina en Youtube-kanaal.

Jasper Smit dictee

Jasper Smit dictee home scholing

Wist je dat Jasper Smit zijn hele album van ‘Ik heb een heel vies woord geleerd’ op Spotify heeft staan? Fans werden er creatief van, er werd een heus Jasper Smit dictee gehouden! Ook de lesbrieven van Jasper Smit staan online. Zo kun je lekker creatief met de kinderen aan de slag!

Luisteren naar de verhalen van Witte Raaf

Romeo is op Julia en Layla op Majnun jeugdtheater voorstelling van theatergroep Witte Raaf

Geen zin om actief aan de slag te gaan? Of lig(t) je (kind) ziek op bed? Theatergroep Witte Raaf zette al haar luisterboeken gratis online! Met onder andere titels als ‘Romeo is op Julia & Layla op Majnun’ en ‘Cleopatra’ kunnen de kinderen zich wel weer even vermaken!

Doe boek!

doe boek van Simone van den Berg

Simone van den Berg van Koeterwaals maakte een te gek creatief werkboek voor iedereen! Vanaf 8 jaar kunnen kinderen er zelfstandig in werken en als je jonger bent dan doe je het lekker samen met iemand anders. Een blijvende herinnering aan de vreemde tijd die we nu met z’n allen beleven.