Tijdens de presentatiemaand elke maandag

Buro LIVE op je beeldbuis!

Dat lees je goed: geen presentatiedag dit jaar, maar een hele maand! Hoewel we het graag hadden gewild, was het door de huidige maatregelen niet mogelijk om meer dan honderd programmeurs en makers te ontvangen in het theater – niet eens dertig – dus we moesten op zoek naar een online oplossing. Na veel puzzelen en bloed, zweet en tranen kunnen we met trots ons eigen Beeldbuis presenteren! Met op maandag wel iets heel bijzonders…

Iedereen met een kaartje kan via opdebeeldbuis.nl van 15 februari tot 15 april eindeloos registraties, pitches en presentaties bingen. De hele periode staan reprise registraties klaar, om een goed beeld te krijgen van het werk van onze gezelschappen. Daarnaast nemen we deze maand om al het nieuwe aanbod voor seizoen 2021-2022 te presenteren. Net als tijdens de presentatiedag. Maar we zouden Buro Bannink niet zijn als we niet zouden proberen om er iets speciaals van te maken.

Op 22 februari en 1, 8 en 15 maart zenden we daarom LIVE onze eigen televisieprogrammering uit. Die vier weken staan in het teken van een eigen thema of doelgroep. Op de maandag trappen we de themaweek af met vier gloednieuwe registraties. Daaromheen presenteren we twee talkshows waarvan we het format helemaal niet afgekeken hebben van bestaande succesformules, waarbij Karin haar presentatiedebuut maakt. Verder zijn er speciale korte programma’s gemaakt zoals ‘Graasman bijt hond’ door onze gezelschappen en zelfs reclameblokken voor wie even naar de wc moet. Bekijk hieronder een recap van de eerste dag!

Net echt

Natuurlijk lukt het online nooit om de ervaring in het theater helemaal na te bootsen. Maar we hebben wel ons best gedaan! Daarom worden de bezoekers ‘s ochtends, net als op de presentatiedag in het theater, ontvangen door Ron Bannink. Waar de programmeurs normaal worden overladen met (zelfgemaakte) lekkernijen en onbeperkt koffie en thee, krijgen ze nu een pakketje thuisgestuurd met oploskoffie, thee en snacks.

Ook in een tv-studio moet je je aan de maatregelen houden. Toch merkt de kijker daar niets van: er komen zo veel gezichten voorbij, dat het gevoel van die drukke presentatiedag gewoon blijft. En het voordeel van dit online format is dat we meer de diepte in kunnen gaan en die gezichten wat beter leren kennen! Zo ontvangen we makers die bij het weekthema aansluiten in onze ochtend- en middagshow voor een goed gesprek. Daarnaast leren we stiekem ook meer over Karin, Nikki en Marloes tijdens een dynamische spelshow – gepresenteerd door Ron, natuurlijk.

Om 10 uur ‘s ochtends ontvangen we tijdens Koffietij- eh.. Bakkie bij Bannink een verschillende makers die komen vertellen over hun nieuwste plannen voor de doelgroep van die week, bijgestaan door een tafeldame. Daar hoort natuurlijk een televisiekok bij, dus we hebben Chef Koek van De Hemd van je Live!-show uitgenodigd om zijn kunstje te doen.

In de middag presenteren we Het Buro speelt Door(rrr). Na een goed gesprek met een nieuwe tafeldame schuiven we aan de grote tafel en voelen we de makers die te gast zijn aan de tand over hun plannen en laten we ze in gesprek gaan over een onderwerp dat ze met elkaar gemeen hebben, of juist niet.

Bloed, zweet en tranen

Achter de schermen hebben enorm veel mensen met ons meegedacht en meegewerkt om alles in goede banen te leiden. Niet alleen de productiecrew, ook onze gezelschappen hebben alles uit de kast getrokken om (op afstand) iets bij te dragen. Door het hele land zijn er in huiskamers, kantoren en theaters binnen no time enorm veel pitches, trailers en nieuwe registraties opgenomen.

En als je goed oplet, zie en hoor je onze makers op maandag overal terug. In de leaders van de talkshows zie je ze op de bank ploffen, begeleid door een jingle van niemand minder dan Marc Nochem. Naast het al eerder genoemde kookprogramma, hebben De Hermannen een speciaal klusprogramma voor jullie opgenomen. Verder wordt elke week het muzikale programma verzorgd door Jeroen Schipper, Jasper Smit en Drumdrumdrum.

Ben je nieuwsgierig geworden? Klik hier voor meer informatie en het programma.

En als je op maandagen geen tijd hebt, kun je de livestreams nog tot 15 april terugkijken op de beeldbuis.