De monteur en het meisje

Met als decorstuk een Peugeot 205 zijn we getuige van de zoektocht van een dapper meisje dat op zoek is naar het eiland van geluk. Ze strandt met autopech langs de kant van de weg. Terwijl een uit het niets opdoemende monteur de rokende auto aan de praat probeert te krijgen, reist het meisje in haar kleurrijke fantasie af naar drie eilanden waar zij verschillende personages ontmoet; het eiland van diepe gedachten, het eiland van samen sterk en het eiland van altijd feest. En elk van deze eilanden lijkt op het eerste oog wel het gelukkigste eiland te zijn, maar elk eiland heeft ook wel weer zijn nadelen. Want hoe zou het zijn als het altijd feest is? Of als je altijd alles samen doet? Of als je altijd met je neus in de boeken zit? En is het geluk niet dichter bij huis dan je denkt misschien?

Een kortstondige Odyssee, een roadtrip voor kleine helden vanaf 6 jaar. Met je haren wapperend in de wind ga je samen met het meisje op reis naar nieuwe en onbekende werelden.

‘De monteur en het meisje’ (6+) is de eerste jeugdtheatervoorstelling voor buiten van Wildpark. Een theatervoorstelling met live muziek geïnspireerd op het met een Zilveren Griffel bekroonde boek ‘Het Gelukkige Eiland’ door M. Törnqvist.


MONTEUR

Luister. Geluk is niet iets enorms dat ver weg ergens op een eiland te vinden is. Geluk zit in kleine dingen dicht bij huis. Zorgen voor je plant. Of lekkere hachée eten op vrijdagmiddag. Of even mijmeren met je kop in de avondzon. Dat is geluk.

MEISJE

En de grote dingen dan? Liefde. Reizen. Mooie dingen zien en meemaken.

MONTEUR

Het bestaat niet. Het Eiland van Geluk bestaat niet. Dat had ik je al verteld, toch?

MEISJE

Ja maar waar moet ik dan heen, als het niet bestaat? En hoe moet ik dan gelukkig worden?

Wildpark brengt theater voor jongeren en wil hen aanzetten tot nadenken. Zonder dat door hun strot te duwen. Deze voorstelling doet dat op een aantrekkelijke manier, met grappige momenten en – ja – ook ogenblikken dat de jeugdige bezoeker een brokje krijgt toegeworpen waarop wat langer moet worden gekauwd. Prima, want de volgende seconde kan er alweer worden gegrinnikt. Die combinatie is een kenmerk van uitstekend jeugdtheater.“ 

“De feestman in zijn glitterbroek vonden kinderen hilarisch en ze zouden graag allemaal naar dat feesteiland willen gaan. De meiden vonden het leuk dat ”het meisje” een keer een hoofdrol had in een voorstelling met een auto.”

“Het was een leuke, interactieve voorstelling met heel veel humor. De verschillende personages maakten de voorstelling afwisselend.”  

“Een leuke voorstelling! De kinderen werden bij het stuk betrokken en mochten veel bewegen.”

Prijs twee per dag
Voorstelling   €2700,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Maximum aantal bezoekers
Voorstelling: 200 personen
Planning
Duur: 45 minuten
Opbouwtijd: 120 minuten
Techniek: gezelschap neemt eigen technicus mee
Speelperiode 22-23: mei t/m aug 2023
Speelperiode 23-24: sept & okt 2023, mei t/m aug 2024
Speeldagen: hele week
Bijzonderheden: Dit is een openluchtvoorstelling. Bij regen kan de voorstelling niet doorgaan. De voorstelling kan met of zonder livemuziek.
Credits
Spel: Michèle Rijzewijk & Gerrit Dragt
Regie: Luka Kooijmans
Livemuziek: Woody Veneman
Tekst: Nard Verdonschot
Fotografie: Patrick Hesdahl
Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
© Buro Bannink   |   010 476 96 68   |   info@burobannink.nl  |  Burgemeester Bosstraat 46, 3043 GD Rotterdam