WIJ GELOVEN NIET IN WIJ GELOOF IK

De wereld is chaotisch. Het stroomt over van meningen. Van kletspraat. Van serieuze zaken. En dan horen we ook nog eens de hele tijd dat het allemaal misgaat. En dat wij het op moeten lossen. Zijn wij sterk genoeg?  Kunnen onze schouders dat allemaal dragen? En hoezo wij? Ik heb al genoeg aan mezelf. En waarom voel ik me meteen schuldig als ik dit zeg? En waarom wordt het soms zo pijnlijk duidelijk dat we alleen zijn? Mag ik een zacht kussentje?

‘Wij geloven niet in wij’ is een fysiek, actueel en intiem protest van een meisje dat zich in haar eentje tegen de wereld keert om een wending te manifesteren.

Gebaseerd op een reeks intieme en brutale gesprekken die danseres en performer Tegest Pecht Guido en maker Lenneke Maas voerden met 10 jongeren over het heersende gevoel van nu.

“telkens een andere nieuwe maker, een andere artistieke signatuur. Maar altijd een geweldig verhaal dat de doelgroep precies op hun niveau aanspreekt. En altijd een hoogwaardige en prachtige theatrale vertaling die de term nieuwe maker volledig overstijgt. Vakmanschap, oorspronkelijkheid en zeggenschap zijn kernwoorden voor al hun voorstellingen!”

“Een simpel gegeven maar zo goed gespeeld! Raakte echt, ik werd erdoor ontroerd!”

(over Behoorlijk Boos)

scènebeeld Drums & Samples interactieve jongerentheater workshop
Prijs één per dag twee per dag
Voorstelling   €850,- €1450,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Maximum aantal bezoekers
Op school: 150 personen
School in theater: 150 personen
Vrije voorstelling: 150 personen
Planning
Duur: 55 minuten
Opbouwtijd: 120 minuten
Speelperiode 24-25: September 2025
Speeldagen: hele week
Credits
Regie & concept: Lenneke Maas
Spel: Tegest Pecht Guido
Vormgeving: Elian Smits
Geluidsontwerp: Woody Veneman
Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Festival: Deze voorstelling is geschikt voor festivals, ze kunnen zowel in de openlucht als in een tent spelen. Belangrijk is wel een egale ondergrond zodat het decor kan draaien. Geluid kunnen ze verzorgen tegen een meerprijs.