Anne, 12 jaar, wordt een groot succes

Anne wil een doorslaand succes worden. Maar hoe kan je knapper, ouder, stoerder en slimmer overkomen dan je bent? Hoe kan je erbij horen? Indruk maken? Welke houding moet je aannemen? En is dat dan liegen? Of moet je juist jezelf zijn? En wat is jezelf zijn eigenlijk?

Anne neemt je mee in deze vermakelijke voorstelling vol spelplezier, leugens en fantasie in een experiment naar alle diversiteit die ze in zich heeft. Ze zet alle mogelijke Annes op een rij, in de hoop dat ze de Anne vindt die het publiek fantastisch vindt.

Als kind probeer je je best te doen om te zijn zoals de volwassenen om je heen willen dat je bent. Je draagt de kleren die je moeder voor je koopt omdat ze die je leuk vindt staan. Als je vader zegt dat je een retegoeie voetballer bent, dan probeer je dat te zijn.

En wanneer je innerlijke stem zegt dat je te kinderachtig, te saai, te slim, te kattig, te jongens- of te meisjesachtig bent, dan ga je jezelf veranderen. Je gaat je een houding geven. Pleasen. En dan, op een dag, zou het zomaar kunnen zijn dat je buitenkant niet meer klopt met je binnenkant.

 Anne van der Steen maakte eerder samen met regisseur Annemiek Nienhuis de voorstelling ‘Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden’.  

Over Anne, 10 jaar, wil graag worden opgehaald

“Puntig en met een ijzersterke timing waarbij het lachen om dat meisje subtiel plaatsmaakt voor meeleven en voelen; alsof je zelf Anne bent geworden. ‘Anne’ is jeugdtheater zoals je het als kind, jongere en volwassene graag ziet, omdat je met meer bagage naar huis gaat.”

Over Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden
“Op de stoelen zitten deze zondagmiddag veel kinderen. Zij zijn helemaal mee met het innemende personage Anne en haar onhandige maar herkenbare worsteling met wie ze is. Wanneer ze met haar radiografisch bestuurbare auto het Playmobilpubliek van Playmobil Huub omver knalt klinkt er geschrokken gelach, en als ze de haren uit het doucheputje peutert voor een DNA-onderzoek wordt er luidkeels gegruweld.”

“Anne van der Steen weet met sensitief spel de toeschouwer om de vinger te winden, en geeft haar personage (in regie van Annemiek Nienhuis) een zweem tekenende jongetienersonbeholpenheid mee.”

“Anne is een groot succes in de zaal in Tilburg. De kinderen en ouders leven erg mee met de frustraties van Anne op het toneel. En ze gunnen Anne ook allemaal het beste, getuige alle aanmoediging die ze aan het eind van de voorstelling in ontvangst mag nemen.”

“Hier een erg enthousiaste juf en nog belangrijker, erg enthousiaste kinderen!! We wilden heel graag laten weten dat we ontzettend genoten heb van deze voorstelling! Een Anne die voor de kinderen heel herkenbaar is, met humor en openheid de kinderen laat nadenken en ze echt betrekt bij de voorstelling. In één woord, geweldig! De voorstelling geeft een mooi startpunt om ook erna met de kinderen over het onderwerp verder te praten. Kortom, een echte aanrader!”

Prijs één per dag twee per dag
Voorstelling   €1000,- €1700,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Maximum aantal bezoekers
Op school: 120 personen
School in theater: 200 personen
Vrije voorstelling: 250 personen
Planning
Duur: 55 minuten
Opbouwtijd: 180 minuten
Techniek: gezelschap neemt eigen technicus mee
Speelperiode 23-24: gehele seizoen
Speelperiode 24-25: april t/m juli 2025
Speeldagen: dinsdag en zondag
Bijzonderheden: als er een reeks gespeeld kan worden, kan worden afgeweken van de speelperiode. 
Credits
Tekst: Marcel Roelfsema
Spel: Anne van der Steen
Regie: Annemiek Nienhuis
Muziek & fotografie: Patrick Hesdahl
Decor: Sanne Danz
Techniek: Gijs Overvliet en Tim Kolder
Educatie: Fleur van Veghel
Grafisch ontwerp: Gabrielle St Pierre
Productie: Wildpark
Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
© Buro Bannink   |   010 476 96 68   |   info@burobannink.nl  |  Burgemeester Bosstraat 46, 3043 GD Rotterdam