Anne wil een doorslaand succes worden. Maar hoe kan je knapper, ouder, stoerder en slimmer overkomen dan je bent? Hoe kan je erbij horen? Indruk maken? Welke houding moet je aannemen? En is dat dan liegen? Of moet je juist jezelf zijn? En wat is jezelf zijn eigenlijk? Doen wij niet allemaal ook maar wat?

Als Alice in Wonderland neemt Anne je in deze vermakelijke en interactieve voorstelling vol spelplezier en fantasie mee in een experiment naar alle diversiteit die ze in zich heeft en zet alle mogelijke Annes op een rij. Ook de lelijke. In de hoop dat ze de Anne vindt die het publiek fantastisch vindt. Of degene die ze eigenlijk is.  

 

Als kind probeer je je best te doen om te zijn zoals de volwassenen om je heen willen dat je bent. Je draagt de kleren die je moeder voor je koopt omdat ze die je leuk vindt staan. Als je vader zegt dat je een retegoeie voetballer bent, dan probeer je dat te zijn.  

Op andere kinderen maak je een indruk en je wordt beïnvloed. Want je bent al snel te kinderachtig, te saai, te slim, te kattig, te jongens- of te meisjesachtig, dus dat is oppassen geblazen. Je gaat je een houding geven.  

En dan, op een dag, klopt je buitenkant niet meer met je binnenkant.   

 

Anne van der Steen maakte samen eerder met regisseur Annemiek Nienhuis de voorstelling ‘Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden’.  

Over Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden
“Op de stoelen zitten deze zondagmiddag veel kinderen. Zij zijn helemaal mee met het innemende personage Anne en haar onhandige maar herkenbare worsteling met wie ze is. Wanneer ze met haar radiografisch bestuurbare auto het Playmobilpubliek van Playmobil Huub omver knalt klinkt er geschrokken gelach, en als ze de haren uit het doucheputje peutert voor een DNA-onderzoek wordt er luidkeels gegruweld.”

De Theaterkrant

Maximum aantal bezoekers
Op school: 120
School in theater: 200
Vrije voorstelling: 250
Prijs één per dag twee per dag
Op school: € 800 € 1400
School in theater: € 800 € 1400
Vrije voorstelling € 800 € 1400

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Planning
Aankomsttijd: nnb
Opbouwtijd: 4 uur
Afbreektijd: 75 minuten
Speelperiode: september 2022 t/m mei 2023
Speeldagen: dinsdag, zaterdag en zondag
Bijzonderheden: als er een reeks gespeeld kan worden, kan worden afgeweken van de speelperiode. 
Credits
Tekst: Marcel Roelfsema
Spel: Anne van der Steen
Fotografie: Patrick Hesdahl