Klassieke muziek voor kleiner tot kleinst

Tien jaar Krulmuziek!

Het gezelschap Krulmuziek werd in 2013 opgericht en viert dit jaar dus haar tiende verjaardag! Krulmuziek speelt met Klassiek voor Kleintjes muziek voor de allerjongste kinderen en hun ouders. De betoverende klanken van viool, altviool en cello introduceren bij de kleine luisteraars de afwisselende wereld van de klassieke muziek.

De kinderen komen dicht bij de muzikanten, mogen dansen, springen en grapjes maken met de spelers, of juist op een afstandje genieten van de schoonheid van live muziek. Van Bach tot Dvorák en van bekende kinderdeuntjes tot de moderne Bartók, het ensemble is van alle markten thuis. Centraal staat de speelse manier waarop Félice van der Sande en de andere muzikanten van het trio jonge kinderen kennis laten maken met klassieke muziek. Félice vertelt ons over de kracht van muziek, wat ze kinderen wil meegeven in haar concerten en natuurlijk hoe Krulmuziek ontstaan is.

Wie ben je, wat doe je en met wie werk je in dit gezelschap samen?

“Ik ben Félice van der Sande, specialist in muziek met jonge kinderen. Met Krulmuziek komen muziekspel en professionele uitvoerende muziek samen, met de drie fantastische muzikanten Hester Verhoeff (viool), Zdenka Procházkova (altviool) en Sebastiaan van den Bergh (cello).”

Hoe is het allemaal begonnen, waarom heb je Krulmuziek gestart?

“Al vanaf 2008 was ik in mijn eentje bezig met het geven van babyconcerten op kleine schaal. Maar qua muziek ben je dan maar alleen. Ik had wel een loopstation waar je live je opnames op af kan spelen om zo toch meerstemmige muziek te kunnen laten klinken, maar dat haalt het niet bij een echt klassiek ensemble. Mijn droom was dus om met meerdere muzikanten dit te gaan doen. Al eerder had ik met blaasorkesten samen gewerkt voor kinderconcerten, maar een vast ensemble bleef een wens. Tot het in 2013 het ‘Jaar van muziek en het jonge kind’ was! Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg de viool juf van mijn zoon of zij ervoor zou voelen. Binnen een paar dagen hadden we een strijkerstrio bij elkaar die dit wel wilde uitproberen! We speelden in een café in Delft op de kindermiddag. De aanloop was zo enorm groot dat niemand er meer bij kon. Het was echt meteen een schot in de roos. Daarop volgde een kerstconcert de volgende maand, en ook die werd goed bezocht. Iedereen kwam terug en nam weer anderen mee. Toen wisten we: we gaan dóór! Komend jaar vieren we dus dat we 10 jaar bestaan.”

Krulmuziek is speciaal voor de allerjongsten. Wat vind je zo leuk aan deze doelgroep?

“De allerjongste kinderen reageren eerlijk. Ze zijn enorm oprecht en onbevangen: je weet dus direct hoe ze het vinden. Juist dat maakt het zo mooi. Hoe mooi is het dat je een indrukwekkende ervaring mee kan geven, waardoor het kindje én de papa of mama ervan genieten! Daardoor vinden ze de muziek-ervaring iets wat ze nóg een keer willen. Daar wil je naartoe: want muziek geeft je zoveel in je leven, dat gun je ieder kind én iedere ouder.”

Karin over Krulmuziek:

“Krulmuziek is echt one-of-a-kind! De muzikaliteit en kwaliteit van het strijkerstrio is zo hoog dat het bijna zonde is dat ze enkel voor kleintjes spelen. Alhoewel, baby’s, dreumesen en peuters verdienen ook echt goed uitgevoerde klassieke muziek en door de interactie met Félice zijn deze kleintje van begin tot het eind geboeid en betrokken. Het is prachtig om te zien hoe de kleintjes de ruimte krijgen om te reageren en hoe Krul hier op in gaat. Er is altijd oog voor het jonge publiek, iedereen wordt gezien, terwijl ze luisteren naar al het moois dat Krul en klassiek ons te brengen heeft.”

Wanneer is een concert voor jou geslaagd? Hoe moet het publiek de zaal uit gaan?

“Als de kinderen terwijl het inmiddels stil is nog aan het dansen zijn omdat de muziek nog in hun hoofd zit, dat is toch mooi! En dat je een half jaar of een jaar later in hetzelfde theater speelt en hetzelfde gezin is er weer, maar nu voor het volgende concert, of met het volgende kind. Want dat is zo leuk aan onze doorgroeiconcerten: je kan starten als je kind een baby is, het jaar erna doe je mee met het dreumesconcert en daarna bij de peuters en kleuters. Steeds is het weer een andere beleving.”

Zijn er bepaalde het thema’s of vormen die we als een rode draad door je werk kunnen verwachten?

“We vinden het prachtig om een mix van bekende en onbekende klassieke werken te gebruiken. We schrijven zelf kinderliedjes, maar gebruiken ook de bekende, zodat kinderen het heerlijk herkennen. De klassieke muziek mixen we dan met kinderliedjes. Zo vloeien Bach en ‘Zo gaat de molen’ in elkaar, is het lied ‘1234 hoedje van papier’ gelinkt aan de ouverture van Willem Tell en spelen we ‘Visje in het water’ met muziek van Dvorák. Die speelsheid zit altijd als een rode draad door onze concerten: op klassieke muziek kan je heerlijk dansen, wiegen en klappen. Kinderen spelen altijd gezellig met ons mee. Aan stilzitten doen we niet, alleen wie dat zelf wil, want soms zijn kinderen volledig betoverd door de live instrumenten.”

Hoe komt bij jullie een nieuw concert tot stand?

“Meestal kom ik met een thema-voorstel met de liedjes die ik heb geschreven. Die heb ik dan al een tijd gebruikt in de Muziek op Schoot cursussen en workshops in Delft. Als ze daar een groot succes zijn, zet ik het door naar Krulmuziek. Met het thema op tafel gaan we brainstormen: welke muziek past erbij? Ons laatste onder-water-thema bood ongelooflijk veel kansen, we liepen over van de ideeën. Nu gaan we weer nieuwe thema’s uitwerken met elkaar. Sommige muziek is origineel voor strijkerstrio geschreven. De liedjes en de andere muziek arrangeren we zelf in onze eigen zo typerende ‘Krulmuziek-stijl’.”

Waar liep je tegenaan bij het produceren en/of repeteren van de concerten? Wat was een uitdaging, zoeken, onverwacht?

“De agenda’s zijn altijd overvol bij ons, dus we moeten altijd goed vooruit denken. Gelukkig is iedereen altijd goed gefocust. Maar de repetities zijn wel altijd erg gezellig! Soms zelfs zo gezellig dat de geintjes die worden uitgehaald bij een repetitie in het concert komen. Want het is niet alleen voor de kinderen speels, dat willen we voor onszelf ook.

We zijn ook erg blij met de regie van Panda van Proosdij. Ze is heel muzikaal en denkt vanuit de muziek, precies wat bij ons nodig is. Daarnaast hebben we dit jaar ook mime-lessen gevolgd, om onszelf nog beter te kunnen presenteren.”

Waar ben je trots op? Wat is er ontzettend goed gelukt en waar word je helemaal blij van?

“De muziek! De speelsheid van de muziek, het laten stralen van de kinderen die genieten van de muziek, de muzikanten helemaal tot hun recht laten komen in het concert… Dat zijn dingen waar we trots op zijn. Want je hoeft geen simpele muziek te spelen voor kinderen, het gaat erom dat ze mee kunnen spelen, dat ze ervan kunnen genieten. En dan maak je soms de keuze om toch modere muziek van Bartók te spelen of een prachtig oud stuk van Bach, omdat het gewoon aanslaat bij ons jonge publiek. En daarmee ook ons volwassen publiek, de ouders en grootouders: ze hoeven geen kindervoorstelling ‘uit te zitten’, maar mogen zelf ook genieten van een mooi concert.”

Kun je wat vertellen over de technische aspecten van je werk? Denk aan decors, instrumenten, arrangementen. Hoe worden ze gemaakt, waarom kies je hiervoor?

“Bij ‘Blub!‘ heeft Anouk van Schie de prachtigste decorstukken gemaakt: de grote gele onderzeeër, een indrukwekkende kwal, een dansende octopus…. Heel sfeervol om zulke mooie attributen te gebruiken, dat versterkt de muzikale beleving alleen maar nog meer.

Vaak zijn theaters verbaasd dat we geen techniek vragen, behalve een sfeervolle belichting. Maar een strijkerstrio draagt enorm qua geluid, dat heeft geen versterking nodig. Bovendien zitten we dichtbij de kinderen. Zo kunnen ze op een heel fijne, natuurlijke manier de muziek ervaren zonder overprikkeld te raken. Het zijn immers echt héél jonge kinderen waar we mee werken, vaak al vanaf 2 maanden oud!

Bij de oudste kinderen hebben we momenteel een heel bijzonder instrument in het concert: de ‘kromhoorn’. Dat is een middeleeuws muziekinstrument, heel verrassend. Maar daar was niet heel eenvoudig aan te komen. Een lieve dame die al ouder was en niet veel meer speelde wilde er eentje aan me verkopen, op voorwaarde dat ik hem goed zou gebruiken. Dat is gelukt!”

Hoe ziet jouw gezelschap er over 10 jaar uit?

“Daar zijn we nu! We bestaan 10 jaar en hopelijk over 10 jaar nog steeds! Dan zingen alle kinderen onze liedjes nog steeds en dansen ze op klassieke klanken. We hebben dan denk ik wel heel veel collega’s gekregen in het werkveld. Toen wij begonnen was er maar één ander gezelschap die voor baby’s concerten gaf en moest je veel uitleggen. We waren echt pioniers in het veld. Je ziet dat het nu richting mainstream gaat, dat is leuk!”

Waarom heb je voor een samenwerking met Buro Bannink gekozen?

“Omdat ze zich richten op kinderen én muziek een belangrijke rol speelt. Live muziek is echt een totaal andere ervaring vergeleken met muziek uit een boxje, en Karin maakt dat onderscheid ook.”

Waar verheug je je op dit seizoen en de komende seizoenen?

“Lekker veel spelen voor de kinderen, want dat is gewoon het leukste.”

Lees meer over Krulmuziek en bekijk hun speellijst!

Het nieuwe seizoen is weer begonnen, en dat betekent … NIEUW AANBOD! 🤩 Het spiksplinternieuwe aanbod voor seizoen 2025/2026 ligt voor 1 oktober op jullie buro. We werken momenteel hard aan het vullen van de website. Eind van de week staat al het aanbod online en de nieuwe brochure kunnen jullie nu al inzien! Bekijk hem via #linkinbio of in ons laatste nieuwsitem! ...

5 0

"Er is in onze voorstellingen vrij veel interactie met het publiek. Dit zorgt ervoor dat geen enkele voorstelling hetzelfde is. Elke zaal is anders. Vooral bij schoolvoorstellingen wordt er heel veel gereageerd vanuit het publiek. Er zit dan geen rem op en ik vind die interactie heerlijk. Het geeft ruimte voor improvisatie en dat zorgt bij mij voor heel veel spelplezier." Aldus Lotte Middendorp van @tgkoekenui over haar voorstelling `Lach niet`. Koek & Ui onderscheid zich met hun geweldige dynamiek en connectie met het jonge publiek! 🤩#lachniet #interactieftheater #connectie #jeudgtheater ...

3 0

"Ik was in gesprek met een acteur uit Syrië en hij vertelde me hoe sommige sprookjes in het Westen anders verteld worden. Gaandeweg kwamen we op het sprookje van Ali Baba en ik was meteen overtuigd dat de originele versie van het verhaal – waarin de tot slaaf gemaakte Morgiana de heldin is – het verdient om opnieuw verteld te worden." Vertelt Barry Emond in ons interview over zijn nieuwe voorstelling `40 Rovers`. "De manier waarop identiteit en `de underdog zijn` in dit sprookje verweven zijn - thema`s die ik belangrijk vind - maakte dat ik zo enthousiast werd. Ik denk dat we met 40 Rovers een verhaal kunnen vertellen dat universeel is en veel raakvlakken heeft met de wereld waar kinderen vandaag de dag in opgroeien." Ken jij het verhaal van `Ali Baba en de 40 rovers`? Dan wil je deze voorstelling zien! #tggriot #underdog #sprookje #herverteld #wereldvertellers #onderhetburo ...

6 0

Sophie speelt o.a. een van de zwerfhonden in de spannende en indrukwekkende voorstelling `Zwerfhonden` van @plan_d.andreasdenk. Waarom jij deze voorstelling moet zien, horen, maar vooral beleven vertelt ze in dit fragment! #plan-d #inclusieftheater #sensitievevoorstelling ...

1 0

Nieuwe titel! ✨De nieuwste voorstelling van Wildpark, voorheen bekend als `Wij geloven niet in wij`, is omgedoopt tot `IK HEB IK HEB WAT JIJ NIET HEBT` (10+)! Een mozaïek voorstelling vanuit dans, video en livemuziek, over `hebben-hebben-hebben` en de schaamte van iets niet hebben. Bekijk de pitch en lees het interview met Lenneke Maas op onze website! #nieuwetitel #geld #jongerentheater ...

10 0

Er was eens… een stuk hout! Hmm, niet echt een spannend begin van een verhaal? Maar wat als ik je vertelde dat dit stuk hout kon praten? 🤥 Ga mee op Pinokkio`s avontuur dwars door Italië, in de eigenzinnige bewerking door Gesneden Koek van het klassieke sprookje uit 1883. Met absurdistische karakters, fantasierijke vertellingen én boordevol humor. Een voorstelling over deugen en opgroeien voor iedereen vanaf 6 jaar! #pinokkio #klassieker #lekkereigenwijs #trailer ...

4 0

Geestig, filosofisch en poëtisch theater over alles dat zich vanbinnen afspeelt. De voorstellingen van @theateroortwolk gaan over figuren die zich een route door al hun emoties heen worstelen en telkens weer in absurde, maar voor het jonge publiek herkenbare, situaties belanden. Dit jaar presenteert Oortwolk een nieuwe voorstelling, waarbij ze opnieuw een stukje van onze binnenkant blootleggen. Een hilarische en lieve voorstelling over speelsheid versus knorrigheid. Twee buren die elkaars verschillen leren omarmen. Want wanneer we echt openstaan voor elkaars ideeën, leidt dat niet tot iets nóg mooiers? ☀️🏠#zonnetjeinhuis #emoties #buren #verschillenomarmen #blotebinnenkant ...

8 0

Mooie makers 🌻 Lenneke Maas is een van de makers van Wildpark. Je kent haar wellicht van de voorstelling `Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs`. Een maker met een eigen signatuur die ons en haar publiek telkens weet te raken.

"Ik maak altijd geëngageerd werk. Mijn werk is sterk beeldend en fysiek. Dit zie je terug in al mijn voorstellingen. Ze zijn poëtisch, maar niet hoogdravend. Hoewel mijn kijk op de mensheid misschien niet bijzonder optimistisch is, hebben mijn voorstellingen over het algemeen een licht karakter. Ze zijn gevoelig en aards. Het thema van de spanning tussen het individu en de wereld om hem heen keert regelmatig terug, zowel op persoonlijk als maatschappelijk niveau." #wildpark #mooiemakers #maatschappelijktheater
...

6 0

"Wij vroegen onszelf af: wat had ik graag gewild dat iemand tegen mij had gezegd toen ik kind was?" Zo ontstond `Rare Snuitert`, een muzikale reis voor kinderen vanaf 4 jaar, langs thema`s als jezelf durven zijn, fantasie en zelfacceptatie. Ayla en Willemijn delen: "Er zijn genoeg meningen in de wereld en ideeën waar je je naar zou moeten schikken. Maar wij zijn van mening dat de kinderen op een luchtige, theatrale manier mogen leren en ontdekken dat raar zijn leuk is en je goed bent zoals je bent." 🤗 #raresnuitert #goedzoalsjebent #jeugdtheater #onderhetburo ...

5 0

"Ik schreef een nieuw avontuur dat zich nu afspeelt in een flat waar Peter met zijn loopeend Habib woont. Totdat Habib op een dag ontvoerd wordt. De overige bewoners; mevrouw Kats, meneer Vogelzang en meneer de Jager, wijzen meteen naar meneer de Wolf. Want een Wolf is een Wolf nietwaar? Alle wolven zijn hetzelfde! Die zal het wel gedaan hebben!" Mark van Vliet vertelt over zijn nieuwe voorstelling: `Peter zonder wolf`

"We worden tegenwoordig zo uit elkaar gespeeld. Wij tegen zij. Ik tegen de ander. Maar praten we wel met elkaar? Hoe komen we aan deze beelden over `de ander`? Geloof je als kind wat anderen over iemand zeggen of geloof je je eigen ervaring? Als kind vertellen allerlei volwassenen om je heen natuurlijk ook wat je moet denken. Je ouders, de juf, de meester, de buurvrouw, je opa. Maar wat vinden ze zelf? Kinderen hebben natuurlijk ook al genoeg gehoord over wolven in sprookjes. Die is altijd slecht. Kunnen zij hun vooroordelen loslaten en deze Wolf zien voor wie hij is?" 🐺#wijtegenzij #vooroordelen #whodidit #peterzonderwolf
...

2 0

"De voorstelling `Zwerfhonden` is gebaseerd op een kort verhaal van Toon Tellegen. Dit gaat over een dictator die gebeten wordt door een zwerfhond. Uit woede voor de beet laat hij alle zwerfhonden opjagen en zoekt hij de schuldige. In het verhaal wordt vervolging, uitsluiting vanuit haat en angst door iemand die aan de macht is, heel invoelbaar gemaakt voor het publiek. Het volgen van de sterke leider en niet in opstand komen tegen onrecht wordt door middel van dans ontzettend poëtisch verbeeld. De voorstelling weet met de prachtig decor, technische vernuftigheid en met vol op muziek het jonge en oude publiek mee te slepen." Aldus Karin Bannink over `Zwerfhonden` van @PlanDAndreasDenk. Meer weten over deze indrukwekkende voorstelling met hele interessante onderliggende thema`s? Ga naar onze website en lees het interview met artistiek leider en choreograaf Andreas Denk! 💭#toonvantelligen #dictator #machtsstrijd #vervolging #prachtig decor #inclusieftheater ...

3 0

🤝 Hoe combineer je maatschappijleer met comedy? Mark van Vliet, voormalig leraar maatschappijleer, en Edo Berger, comedian, laten zien hoe het moet! Hun gezamenlijke passie voor jongeren en maatschappelijke thema`s heeft geleid tot de succesvolle cabaretvoorstelling `Gratis Geld`. Leer hoe je met humor en kritisch denken de complexe wereld van reclame en marketing kunt doorgronden. #mediawijsheid #gratisgeld #jongerencabaret ...

7 0

"Theater heeft bijvoorbeeld de ongeschreven codes: je houdt je mond en je kijkt naar wat er op het podium gebeurt. Maar onze voorstellingen met smartphones zijn een totaalervaring waarbij je je publiek moet regisseren. En dat doe je het makkelijkst door een verhaal te vertellen." Deelt Steye, artistiek leider van @smartphoneorchestra. De hoofdrol geven aan de kijker loopt als een rode draad door de aderen van dit prijswinnende team van muzikanten, nerds en verhalenvertellers. Iedere voorstelling creëren ze een uniek verhaal samen met de jongeren! 🤗 #verhalenmakers #bigdata #interactieftheater ...

2 0

10.. 9.. 8.. Een enorme zaal vol met kinderen tellen uit volle borst mee en kijken vol spanning naar de ruimteraket op het podium die bijna van de aarde zal vertrekken. David en Jantijn, beter bekend als Herman en Herman, komen dit jaar met een nieuwe voorstelling: `Herman, we have een probleem!` De nieuwe voorstelling van @de_hermannen gaat over grootse dromen en je niet laten ontmoedigen door tegenslagen. De voorstellingen zitten niet alleen enorm goed in elkaar, maar ook de zelfgebouwde ruimteraket is een spektakel op zich. #grootsedromen #durven #ruimtespektakel #jeugdtheater ...

2 0

Het schooljaar afsluiten met een staande ovatie?! 🎭🌟 Wil je het schooljaar op een bijzondere manier afsluiten? Kies dan voor een dagproject waarbij elke klas een voorstelling maakt in slechts één dag! 🎉 Ontdek de mogelijkheden op http://dagprojecten.nl/?utm_campaign=coschedule&utm_source=instagram&utm_medium=burobannink&utm_content=Een%20dagproject%20feest%20voor%20de%20hele%20school en laat je verrassen door het creatieve talent van jouw leerlingen! #eindeschooljaar #uitjeschulp #creatiefsamenwerken ...

1 0

"Mijn voorstellingen zijn sterk beeldend en fysiek, poëtisch maar niet hoogdravend," deelt Lenneke Maas, maker van `Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs` (15+). Geïnspireerd door de legendarische Pina Bausch, verkent ze de kracht van het menselijk lichaam en de spanning tussen het individu en de wereld. Stap in een wereld van vibrerende emoties en ontdek de schoonheid van theater bij @wildparkzone 💫 #CreatieveExpressie #BeeldendTheater #PinaBausch ...

5 0

"De manier waarop Lotte het contact met de kinderen heeft tijdens de voorstelling is fantastisch. Ze heeft aldoor de kinderen in haar hand, ze reageren wanneer het moet en ze neemt hun impulsen altijd mee. De wisselwerking tussen vloer en zaal maakt het plezier voor iedereen voelbaar." Aldus Karin Bannink. `Lach niet` van @tgkoekenui is een voorstelling vol grappige teksten, beweging en interactie. Een absolute aanrader voor iedereen vanaf 4 jaar. 🎭 #jeugdtheater #theaterplezier #tgkoekenui ...

3 0

Sneakpeak!! Wij vroegen Oortwolk over hun plannen en Suzanne kon ons alvast een tipje van de sluier oplichten:
"Na de zomer komt onze 4e productie er alweer aan. Daarin krijgt somberte en verdriet een podium. Alhoewel niet zo duidelijk als bij de eerste voorstellingen. Het wordt ook een 10+ voorstelling, dus het hoeft er niet te dik bovenop te liggen volgens mij. We trekken de oude stoffige mythe Narcissus en Echo uit de kast en maken er een flashy spetterende live show van, waarin de mythe wordt ontleed aan de hand van challenges… Ik denk dat Narcissus en Echo niet zo happy zijn van binnen." ⛈️#sneakpeak #emoties #mythe #challenges
...

6 0

🌍 "Naarmate de klimaatcrisis intenser werd, groeide ons besef dat we diverse stemmen moesten laten horen. Dat inspireerde ons tot `WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?!` 🎭 Hier geven we het podium aan niet alleen activisten, maar ook CEO`s, politici en burgers. Iedereen heeft een rol in dit belangrijke gesprek, elk met zijn eigen verantwoordelijkheid. Samen maken we het verschil!" @deamazones 💪 #deAmazones #Klimaatcrisis #SamenVoorVerandering ...

3 0

Waarom past jullie voorstelling zo goed bij de Kinderboekenweek? 📚 Dit vroegen wij Gesneden Koek over hun voorstelling `Pinokkio` (6+). David deelt: "Onze voorstelling nodigt uit tot boeiende gesprekken met kinderen achteraf. Wat vinden ze van Pinokkio`s acties? Zijn ze goed of fout? En zelfs als ze fout zijn, kunnen ze dan toch ergens goed zijn omdat Pinokkio ervan leert? Is het oké om fouten te maken? Wat brengt eigenwijsheid hem? Stuk voor stuk mooie vragen om over na te denken."💬 ...

6 0

Isha is danser en speelt de rol van de zwerfhond die beschuldigd wordt voor het bijten in het been van de machtige tsaar. In deze video vertelt hij waarom iedereen de voorstelling `Zwerfhonden` zou moeten zien, voelen en beleven! #plan-d #inclusieftheater #sensitievevoorstelling ...

5 0

TG Griot gaat het spannende verhaal – gebaseerd op het bekende sprookje van Ali Baba en de 40 Rovers – terugbrengen tot de kern. Want het verhaal van Ali Baba dat wij kennen is het westerse verhaal en raakt het oorspronkelijke Perzische sprookje niet. In 40 Rovers krijgt de tot slaaf gemaakte vrouw Morgiana de hoofdrol terug. Heldhaftig, stoer en intelligent is Morgiana alle mannen te slim af en vecht zij voor haar vrijheid en authenticiteit! 💪 #nietwesterseverhalen #wereldgeschiedenis #wereldverteller #verhalennomaden #morgiana #underdog ...

11 0

"@markvanvliettheater kan de zaal geheel onverwacht op zijn kop zetten met een niet gescript verhaal, en dan is het aan mij om er met comedy-improvisatie een draai aan te geven. Dan hebben we ontzettend veel lol met elkaar en dat merkt het publiek." In ons interview met Edo Berger en vertelt hij ons meer over Gratis Geld. Een buitenbeentje in hun werk, maar een enorme succesformule die de lachspieren prikkelt en de geest scherp houdt! Lees het op onze website⚡#mediawijsheid #gratisgeld #jongerencabaret #lachspierworkout ...

2 0