FERM

Ferm doet nooit iets half. Hij is zeg maar altijd een beetje… eh… veel. Hij heeft heel veel plannen en vindt het leuk om hele gevaarlijke dingen te doen, maar als iets niet lukt dan wordt Ferm ook wel heel boos. Te boos, want Ferm doet nooit iets half. En dan is iedereen ook boos terug en dan wordt Ferm heel stil. Op en dag, als Ferm weer eens te boos is geweest, ontdekt hij dat in een grote kist in de garage een ongevaarlijke Haai woont. Haai wordt een vriend die ziet dat Ferm niet boos is, maar boos heeft. Dat hij ook heel veel fantasie heeft en samen beleven ze een béétje grote avonturen.
Ferm is een beeldende, grappige ode aan het onaangepaste kind. Over alle Steve Jobsen en Pippi Langkousen op de wereld. Geïnspireerd op het temperamentvolle hoofdpersonage Ferm uit de gelijknamige boekenreeks van Tirza van Schie.
Fleur van Vegchel is een van de vaste makers bij Wildpark. Haar signatuur als maker is beeldend en poëtisch met oog voor detail en sluit goed aan bij de jonge doelgroep.

“Hier een erg enthousiaste juf en nog belangrijker, erg enthousiaste kinderen!! We wilden heel graag laten weten dat we ontzettend genoten heb van deze voorstelling! Een Anne die voor de kinderen heel herkenbaar is, met humor en openheid de kinderen laat nadenken en ze echt betrekt bij de voorstelling. In één woord, geweldig! De voorstelling geeft een mooi startpunt om ook erna met de kinderen over het onderwerp verder te praten. Kortom, een echte aanrader!”

scènebeeld Drums & Samples interactieve jongerentheater workshop
Prijs één per dag twee per dag
Voorstelling   €1250,- €1950,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Maximum aantal bezoekers
Op school: 150 personen
School in theater: 150 personen
Vrije voorstelling: 200 personen
Planning
Duur: 55 minuten
Opbouwtijd: 120 minuten
Aankomsttijd: 120 minuten
Speelperiode 24-25: 4 september tot 4 november 2024 & april 2025
Speeldagen: hele week
Credits
Regie: Fleur van Vegchel
Spel: Dries Notelteirs & Marcel Roelfsema
Decoradvies:  Jan Dams
Regieadvies: Annemiek Nienhuis
Kostuums: Emeliet Grond
Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.