Onze lieve Nikki gaat weg, maar …

Wij hebben nieuwe collega’s!

In het begin van het nieuwe jaar dromen we natuurlijk weg bij alle mooie dingen die 2023 voor ons in petto heeft. Welke avonturen komen op ons pad en welke mogen we zelf gaan creëren? Dat 2023 veel verandering voor Buro Bannink zal betekenen weten we zeker!

Zo gaat onze rots in de branding Nikki ons verlaten na zes jaar! Ze heeft een geweldige nieuwe uitdaging gevonden bij NAC Maatschappelijk, waar ze per 1 februari aan de slag gaat. Ze kan nu eindelijk meer op de vloer staan en op haar fiets naar haar werk! Geen files en theater meer, maar voetbal en tussen de mensen staan. Dat wij haar op kantoor gaan missen mag duidelijk zijn! Naast dat ze ondertussen het meeste weet van alle systemen en boekingen, brengt ze op kantoor heel veel werkplezier mee. Er wordt behoorlijk wat af gelachen en dankzij haar kritische oog blijven we ook altijd verbeteren en groeien. In dit nieuwsitem nemen we kort afscheid.

Maar we mogen ook mensen verwelkomen in dit nieuwe jaar! In 2023 starten wel drie nieuwe collega’s op kantoor die samen met Karin de koers van Buro Bannink verder gaan varen! Annelou, Marion en Jeffrey starten allemaal in het begin van dit jaar en dit is dus ook het moment om hen alvast kort aan iedereen voor te stellen!

Nikki de Groot

Nikki de Groot

Verkoop & tourmanagment

Werkzaam t/m 1 februari.

Hoe drink je je bakkie? 
Zwart natuurlijk!

Hoe ben je hier terecht gekomen? Kende je Buro al?
In mijn vierde jaar van de opleiding Vrijetijdsmanagement was ik op zoek naar een afstudeerstage. Ik had al het een en ander gezien aan de productionele kant in de sector en wilde graag kennis maken met een ander onderdeel. Ik ben toen gaan zoeken naar een impresariaat en kwam zo bij Buro Bannink terecht. Vanuit daar ben ik eigenlijk blijven plakken, want binnen dit fijne team had ik het erg naar mijn zin en heb ik van Karin de kans gekregen om alle onderdelen van het bedrijf te leren kennen.

Wat ga je missen hier en waar verheug je je op bij NAC?
Per februari ga ik Buro Bannink verlaten omdat ik in mijn eigen stad ga werken. Ik kijk er naar uit om op de fiets naar het werk te kunnen en ik heb zin om iets meer op de vloer te staan. Zo ga ik de projecten die ik coördineer mee tot uitvoering te brengen. Natuurlijk ga ik Karin en de gezelschappen missen. Het lachen (en soms een beetje mopperen ) op kantoor, natuurlijk de lunch bij Buro Bannink en Karin haar home made pesto! Het was een onwijs warm bad waarin in terecht kwam, waar ik de kans heb gekregen om te groeien en om mezelf op verschillende vlakken te ontwikkelen, daar ben ik heel dankbaar voor. Nu sla ik mijn vleugels uit máár ik heb al gemerkt dat Karin een te gek nieuw team heeft gevormd met hele gezellige nieuwe collega’s.

Wat is je guilty pleasure?
Vanaf september kerstfilms kijken, net zo lang chips eten tot de zak leeg is, arretjescake!!

Annelou de Jongh

Annelou de Jongh

Marketing & verkoop

Aanwezig: ma t/m do.

Hoe drink je je bakkie?
Thuis en op werk heb ik mijn bakkie meestal zwart. Maar als ik buiten de deur in een leuk cafétje zit dan bestel ik het liefst een cappuccino. Met een stevige laag melkschuim en wat suiker is het net een gebakje.

Hoe ben je hier terecht gekomen? Kende je Buro al?
Na het afronden van mijn master was ik op zoek naar een leuke en uitdagende baan in de culturele sector. Wat mij vooral aansprak aan Buro Bannink is hun vrolijke, eigenzinnige, maar toch professionele karakter. Ik kende Buro Bannink persoonlijk nog niet, maar ik kijk er enorm naar uit om ze van onder tot boven te leren kennen.

Waar verheug je je op bij Buro Bannink?
Om lekker veel te lachen met mijn nieuwe collega’s en samen heel veel mooie dingen in gang te zetten.

Wat is je guilty pleasure? 
Kaas! Van een simpele boterham met een plakje Old Amsterdam of een Zwitserse kaasfondue, tot van die lekkere sterke stinkkaasjes. Kom maar door!

Jeffrey Zweep

Jeffrey Zweep

Verkoop & tourmanagement

Start vanaf 1 februari.
Aanwezig: di t/m vrij.

Hoe drink je je bakkie?
Mijn koffie drink ik zwart! Zoals het hoort eigenlijk, hahaha.

Hoe ben je hier terecht gekomen? Kende je Buro al?
Buro Bannink ken ik vanuit mijn functie bij Theater aan de Schie, waar ik verantwoordelijk was voor de Cultuureducatie. Vanuit daar heb ik meerdere presentatiedagen bezocht en best veel voorstellingen gezien en geboekt. De positieve vibe van Buro Bannink is aanstekelijk en ook de missie spreekt me aan. Het is dan begrijpelijk dat ik helemaal enthousiast werd toen ik de vacature zag en het echt iets voor mij vond! Gelukkig was ik niet de enige en zie hier het resultaat.

Waar verheug je je op bij Buro Bannink?
Ik heb echt megaveel zin om samen met alle leuke makers de wereld een stuk mooier te maken. Ook verheug ik me heel erg op de presentatiedagen, om die vanuit de uitvoerende kant mee te maken. Maar bovenal heb ik veel zin om lekker bezig te gaan!

Wat is je guilty pleasure? 
Voor iemand die overwegend van harde muziek houdt is Taylor Swift wel een redelijke guilty pleasure, net als 80’s synthpop (A-Ha! The Human League! Ultravox!). Verder vind ik Emily in Paris toch wel een behoorlijke guilty pleasure, net als het versieren van mijn toetje met decoratiestrooisel en discodip, het leegeten van de hele chip voorraad in één avond en Google-reviews van winkels lezen.

Marion Haverkamp

Marion Haverkamp

Administratie

Start vanaf 1 februari.
Aanwezig: di en do.

Hoe drink je je bakkie?
Het liefst met opgeklopte warme melk, geen suiker.

Hoe ben je hier terecht gekomen? Kende je Buro al?
Ruim twee jaar geleden vanwege een geboekte voorstelling op de koffie geweest om flyers op te halen met daarbij gelijk de vraag of, wanneer er ooit een vacature zou ontstaan, Karin aan mij zou willen denken. En dat is gebeurd, hoe leuk is dat!

Waar verheug je je op bij Buro Bannink?
Het terugvinden van die bijzondere leuke werksfeer die ik vooralsnog alleen in de culturele sector ben tegengekomen.

Wat is je guilty pleasure?
Lekker (te veel) eten!

Het is tijd voor andere verhalen! Tijd voor waarachtige en werkelijke verhalen; bekende maar toch vernieuwende verhalen. Het is tijd om de wereldvertelkunst van de `griot` te gaan vieren. De griot trekt al eeuwen in het Afrikaanse landschap als nomade langs verschillende stammen en sleurt daar, enkel gewapend met zijn eigen lijf en stem, mensen mee in verhalen. Verhalen die harten openen, grenzen verleggen en universele waarden van mensen verspreiden. "Als een griot sterft, brandt er een bibliotheek af." TG Griot start een nieuwe bibliotheek van verteltheater en 40Rovers is de eerste titel! ⚔️Lees het interview met Barry Emond, artistiek leider van TG Griot, op onze website! #40rovers #verhalenvertellers #tggriot #onderhetburo ...

3 0

"De thema`s waar rond we graag werken zijn vriendschap, samenwerken, verbinding en elkaar vinden in je eigenheid." - Anneleen en Lies over de inspiratie achter hun voorstelling `IETSMETNEFIETS`. 💟Ontdek meer over hun unieke aanpak en creatieve visie en lees het hele interview met @cieselderie op onze website! #CreatieveThema`s #CieSelderie #MuzikaalTheater ...

2 0

🎉 @Drumdrumdrum.nl presenteert "KOLÓ"! Een interactieve muzikale wedstrijd waarbij we op zoek gaan naar de meest muzikale, kleurrijke en ritmische gemeente van Nederland. Een feest van verbinding voor jong en oud! 🎶 #Koló #SamenKleuren #Drumdrumdrum ...

1 0

"Bovenbouwscholieren zijn in een leeftijd dat ze denken alles wel te weten. Dus hoe wek je hun interesse?" Wat Mark en Edo met elkaar gemeen hebben is dat ze met jongeren hebben gewerkt en dat je hen voor elke groep kan zetten. Veel reacties en onderlinge discussies in de zaal tijdens de voorstelling? Mark en Edo vinden het alleen maar prachtig als de boel bijna ontspoort.😄 #gratisgeld #bovenbouw #jongerenwerk #educatiefcabaret ...

4 0

"Het repetitieproces is een diepgaande zoektocht naar de perfecte vorm om het verhaal te vertellen. Soms leidt dit tot slapeloze nachten, maar het is een cruciaal en boeiend onderdeel van ons vak," deelt Lenneke Maas. Maker van `Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs` (15+) @wildparkzone. Lees het interview met Lenneke op onze website en ontdek de uitdagingen, passie en toewijding voor deze voorstelling! 🎭 #TheaterUitdagingen #PassieVoorTheater #CreatieveReis ...

4 0

"Zwerfhonden markeert een nieuwe stap naar inclusiviteit in mijn werk" vertelt artistiek leider en choreograaf Andreas Denk van @plan_d.andreasdenk. Dit is dan ook wat de voorstelling, naast een interessant maatschappelijk thema, nóg unieker maakt in het veld. Het vertrekt vanuit toegankelijkheid waardoor de voorstelling ook geschikt is voor mensen met een visuele of gehoorbeperking.

De dans vertrekt vanuit gebaren taal. De reporter wordt gespeeld door een dove acteur die enkel in gebaren met het publiek spreekt. De film fragmenten van deze reporter worden live gestreamd naar schermen op het toneel, die ook extra tekst geven om het overige verhaal te volgen. Daarnaast krijgen de slechtziende bezoekers tijdens de voorstelling een audiovertelling te horen. Deze geeft uitleg over wat er te zien is, inclusief een aanvullend achtergrond verhaal die meer verdieping op de voorstelling geeft.🎭👂🎥 #Zwerfhonden #Inclusiviteit #Toegankelijkheid #DansTheater
...

1 0

"Op een dag wordt ergens in Amsterdam de jonge Hasse wakker, ze kijkt uit het raam en de stad blijkt onder water te staan. De oorzaak: de klimaatcrisis. Deze scène vormt het startschot voor een zoektocht van drie kwartier naar de schuldige, want wie de f*ck heeft dit gedaan?!" - Sanne Thierens, @theaterkrant.nl In `WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN` brengt @collectiefdeamazones een sterk staaltje klimaatkritiek in een vernieuwende musicalvorm. Meer weten? In ons interview onthullen De Amazones een aantal interessante inzichten over hun creatieve proces, duurzame productiebenadering en hun missie om bewustzijn te vergroten rondom dit urgente thema! 🌎 #klimaatmusical #klimaatactivisme #jongerentheater ...

5 0

Deze twee theatermakers hebben veel overeenkomsten: grote muzikaliteit, een open uitstraling en een vleugje activisme. Maar ze vullen elkaar ook aan: Ayla is een beeldende, intuïtieve maker en Willemijn gooit daar wat ratio en scherpe humor tegenaan. Deze mix zorgt voor een grappige, fantasierijke voorstelling met grootse personages en ontroerende muziek. Met passie vertellen ze ons in dit interview over hun eerste jeugdproductie `Rare Snuitert`! Lees het interview met Ayla en Willemijn op onze website waarin zij vertellen over hun inspiratie, de speelse en muzikale elementen in hun werk en hun streven om kinderen te leren dat het oké is om zichzelf te zijn! 🐽 #raresnuitert #jezelfzijn #jeugdtheater #onderhetburo ...

8 0

Wat drijft Jasper om zijn liedjes op het podium te delen met de jeugd? Hij deelt: "Ik speel veel op scholen en ik neem altijd aan dat het voor ongeveer de helft van de leerlingen de eerste (of tweede) keer is dat ze een voorstelling zien." Door jonge geesten te betoveren met de magie van theater en muziek, hoopt Jasper een levenslange liefde voor het podium te inspireren bij zijn publiek. Lees het hele interview met @jasperzelf op onze website en laat je inspireren door zijn creatieve visie! #AchterDeSchermen #JasperSmit #CreatiefProces #Jeugdtheater ...

7 0

Vanuit het dagelijkse leven van twee buurvrouwen prikkelen Lotte en haar medespeelster Frederique de fantasie van de kijkers door de context net even te veranderen. Met een grote dosis energie, humor en fantasie worden de sociale vaardigheden én lachspieren van de jonge kijkers gestimuleerd. We spreken Lotte Middendorp, oprichtster van theatergezelschap Koek & Ui, over haar voorstelling `Lach niet`. Lees het interview op onze website en leer over de visie van dit mooie gezelschap en de inspiratie achter deze voorstelling! 🐦#lachniet #interview #inspiratie #verbeelding #educatie ...

3 0

"Ietsmetnefiets heeft al meer dan 300 voorstellingen op de teller, zonder aan kracht en speelsheid te verliezen." - Ontdek waar Anneleen en Lies trots op zijn en hoe hun muzikale reis begon. Leer meer over hun ervaringen en successen in het interview op onze website! #TheaterSuccess #CieSelderie #MuzikaalTalent ...

5 0

Wij hebben een heel erg leuk nieuwtje! 🤩@jasperzelf komt deze zomer met een echte festivalvoorstelling! De voorstelling heet `Spring, Spring, Springen` en is gegarandeerd een groot feest. De voorstelling combineert Jasper Smits` greatest hits. Van liedjes over vieze woorden die rijmen op stoep, irritante grote zussen, gekke dansjes tot natuurlijk … perenijs. De festivalvoorstelling voor het héle gezin! Zoek jij nog een feestelijke act voor jouw festivalprogrammering? Denk dan aan Jasper Smit, want hij staat te Spring, Spring, Springen! 🥳 #feestje #festival #jaspersgreatesthits #kleinkunstliedjes #springen ...

10 1

Dit jaar viert de Kinderboekenweek het thema `Lekker eigenwijs`. In het licht hiervan spraken we met David en Jonathan, het dynamische duo achter @gesneden.koek. Deze twee gedreven Rotterdamse makers hebben met hun voorstelling `Pinokkio` een verrassende en eigenzinnige draai gegeven aan het eeuwen oude sprookje. 🤥 Op het podium spat de energie, spelkwaliteit en het spelplezier er vanaf. Gesneden Koek weet vertellend teksttoneel op hun eigen wijze briljant te combineren met fysieke frases, gave beelden en mega veel humor. 😄 Lees het interview op onze website! #kinderboekenweek #eigenwijzevoorstellingen #pinokkio #teksttoneel ...

5 0

In het gesprek met Andreas Denk, choreograaf en artistiek leider van @plan_d.andreasdenk, verkennen we hoe zijn voorstelling `Zwerfhonden` raakt aan de huidige gebeurtenissen in o.a. Oekraïne en Gaza. En de noodzaak om jonge geesten te betrekken bij het begrijpen van complexe wereldwijde vraagstukken. Lees verder om te ontdekken hoe Andreas Denk en zijn team met deze voorstelling een brug slaan tussen de realiteit van vandaag en de verbeeldingskracht van het theater. Met de hoop om de volgende generatie te inspireren tot actie en begrip. Lees het interview op onze website! Foto: Marion Visser #reflectie #machtsmisbruik #jongerendans ...

5 0

Comedian @edo_berger en theatermaker @markvanvliettheater spelen al jaren deze succesformule voor jongeren in heel Nederland. Ze nemen je mee op een onverwoestbaar vrolijke safari langs strijkijzers voor mannen, paaldans-sets voor meisjes van 11, vers-broodgeur uit een spuitbus en het geheim van de bonusbak. In de cabaretvoorstelling `Gratis Geld` worden alle geheimen achter reclame op hilarische wijze blootgelegd. Leer kritisch nadenken over je aankoopbeslissingen en hoe jij dezelfde technieken ook kan toepassen in je eigen leven. Lees het interview met Edo op onze website! #gratisgeld #jongerencabaret #kritischdenken #reclameonthuld ...

4 0

Wij vroegen onze nieuwe gezelschappen wat hun gezelschap nou echt uniek maakt in het jeugdtheaterveld! @CieSelderie vertelt: "We spelen met z`n tweeën tal van instrumenten die we live gebruiken: gitaar, accordeon, piano, trompet, trombone, percussie, ukelele, en we zingen tweestemmig hele leuke liedjes. Er zit ook veel humor in onze shows en niet alleen voor de kleinsten. Ook mama`s en papa`s liggen soms in een deuk. Dat vinden we belangrijk: dat jong en oud plezier beleven aan onze voorstellingen. Een derde luik is het polyvalent karakter van onze compagnie: onze voorstellingen staan prachtig in een zaal, maar kunnen ook op straat of in de klas gespeeld worden. Zo maken we zo veel mogelijk kinderen warm voor muziek en theater." Lees meer over Cie Selderie op onze website! Foto: Fa Sol La Ti Doos 🎶#muziektheater #jeugdtheater #cultuureducatie
nieuwe theatergezelschappen https://www.burobannink.nl/nieuwe-theatergezelschappen/?utm_campaign=coschedule&utm_source=instagram&utm_medium=burobannink&utm_content=nieuwe%20theatergezelschappen
...

3 0

@wildparkzone wil bijdragen aan een generatie die een flinke dosis zelfvertrouwen en een nieuwsgierige blik op de wereld heeft. Omdat de jeugd al heel jong moet voorsorteren op de toekomst, vindt Wildpark het belangrijk om hun vrijheid te borgen. Vrijheid om vragen te stellen en om het overal over te kunnen hebben. In de voorstelling `WIJ VINDEN DAT HET TIJD WORDT VOOR IETS LIEFS (15+)` proberen vier jonge mensen de regels te herschrijven van hun generatie.💥 Een felle en kleurrijke explosie van actuele frustraties van vier jongeren die aan de vooravond staan van hun leven. #tijdvoorietsliefs #frustratietheater #toekomst ...

6 0

Wat inspireert jou tot het maken van een liedje? Vroegen wij @jeroenschippermuziek in het kader van zijn nieuwe album Badderzee! "Inspiratie blijft gelukkig een mysterieus iets. Maar ik word vaak getriggerd door de klank van een bepaald woord of een bepaalde zin. Zo is Kaaskasteel ontstaan bijvoorbeeld. Of ik vind een onderwerp waar nog geen (goede) liedjes over bestaan, zoals bij Zeemeerman." 🧀🧜‍♂️Welk nummer uit Badderzee vind jij het leukst?! #badderzee #zeemanshits #badderpunk #muziekvoorkids ...

7 2

Wat "KOLÓ" zo bijzonder maakt, is niet alleen de muziek, maar ook het interactieve karakter van de voorstelling. Roël deelt zijn visie over hoe het jeugdtheater kan dienen als een ruimte voor gemeenschapsvorming en hoe de keuze van instrumenten, zoals de levendige boomwhackers, bijdraagt aan het versterken van het gevoel van samenhorigheid. Door de kinderen actief te betrekken bij het creëren van muziek en het stimuleren van hun deelname, wil @drumdrumdrum.nl laten zien dat iedereen een belangrijke rol heeft in het creëren van harmonie en kleur in de wereld. 💛💙🧡#jeugdtheater #boomwhackers #kleur ...

4 0

Andreas Denk van @plan_d.andreasdenk vertelt over zijn rol in de voorstelling `Zwerfhonden`. Ook laat hij zien wat zijn naam is in gebarentaal! 👌🧏 Zwerfhonden is een spannende, muzikale dansvoorstelling met interactief voorprogramma, waarbij toegankelijkheid volledig is geïntegreerd in de voorstelling. #zwerfhonden #dictator #inclusieftheater ...

1 0

Wij vroegen onze nieuwe gezelschappen wat hun gezelschap nou echt uniek maakt in het jeugdtheaterveld! ✨ @tgdwaalgast vertelt: "DWAALGAST maakt beeldend, tekstloos jeugdtheater vol humor, ontroering en met een maatschappelijke relevantie. Deze fysieke, cabareteske en woordeloze signatuur geeft DWAALGAST een uitzonderlijke positie in het jeugdtheaterveld. DWAALGAST vertelt een verhaal in beeldtaal en klank. Iedereen kan de voorstelling volgen en begrijpen, of kinderen de Nederlandse taal nu beheersen of (nog) niet. Door te werken met diverse vakbekwame gasten (makers van o.a. Vis à Vis en Jacop Ahlbom Company), maakt DWAALGAST kwalitatief hoogwaardige jeugdtheaterproducties vol humor, beeld en zeggingskracht." 👈😁 Lees meer over TG DWAALGAST op onze website! Foto: presentatiedag Buro Bannink @jeudgtheaterhofplein, door @FroukjeKlop #jeugdtheater @cultuureducatie ...

8 0