KUNST

Wat fijn dat jullie allemaal komen kijken naar KUNST. Ga lekker op het puntje van je stoel zitten, want straks is het ‘moment suprème’! Straks komen twee super belangrijke, intelligente en knappe kunstkenners HET grote kunstwerk van DE kunstenaar onthullen.

Tessa & Olivier komen je van al je vragen over kunst verlossen! Tessa en Olivier weten namelijk alles over kunst. Tessa en Olivier zijn Kunst. Of nee, Tessa en Olivier spelen kunst. Of nee, Tessa en Olivier vinden er wat van en maken er ondertussen een zootje van! Ze vinden het mooi. Of mooi? Nee. Ze vinden het kunst, dus is het vanaf nu KUNST!

‘KUNST’ is een voorstelling voor de hele familie waarbij ouders en kinderen op diverse lagen worden aangesproken en op humoristische wijze worden meegenomen in het verhaal.

Een ode aan de vrijheid, fantasie en creativiteit van kinderen. Een voorstelling waarmee we laten voelen dat we allemaal verschillend tegen kunst én de wereld aankijken.

“Het komische, filmische, beeldende spel van Stoere Broer past perfect bij de doelgroep.”

“Stoere Broer laat zien dat non-verbaal eigenlijk heel verbaal is.”

“Spelers Tessa Friedrich en Olivier van Klaarbergen – die ook voor het concept van deze voorstelling tekenden – brengen met Kunst een spoedcursus kijken naar kunst, waarin serieuze volwassenen die pseudo-intelligent een ondefinieerbaar kunstwerk staan te duiden, vrolijk op de hak worden genomen.”

“Friedrich en Van Klaarbergen spelen met een groot en aanstekelijk gevoel voor overdrijving en bouwen veel ruimte in voor interactie met de kinderen in de zaal, op wie ze alert en open reageren.”

“Ik vind KUNST een relevante voorstelling, omdat het bijdraagt aan de noodzakelijke, culturele ontwikkeling van kinderen. Zij zijn de next generation en KUNST is wat mij betreft een verbindende factor tussen de gewone realiteit en het vermogen om te dromen, vrijer te denken, een ruimer perspectief te kijken op wat er allemaal mogelijk is in het leven, in werk, in relaties tussen mensen, etc. Het verruimt de geest van kinderen, ze worden geprikkeld door de kleurrijke personages en de beelden in de voorstelling. En op die manier gestimuleerd om na te denken over wat er allemaal mogelijk is en om je fantasie de vrije loop te laten…”

“Tessa en Olivier zijn goeie performers die begaan zijn met wat ze om zich heen zien en ervaren. Ze willen anderen iets meegeven, iets leren zonder ook maar ergens moralistisch te willen worden. Dat maakt dat hun voorstellingen/performances altijd iets lichtvoetigs hebben, met humor, maar waaronder een duidelijke boodschap ligt. Zonder het je op te dringen loop je wel de zaal uit met een gevoel dat je iets hebt meegekregen waar je nog een tijd over na wil denken.”

Prijs één per dag twee per dag
Voorstelling: € 850,- € 1450,-
KUNSTroute dagdeel € 850,- € 1400,-

Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie. Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Het digitale pr pakket is gratis te downloaden via deze link. Drukwerk wordt verstuurd tegen betaling van 15 euro.

Maximum aantal bezoekers
Op school: 120 personen
School in theater: 200 personen
Vrije voorstelling: 250 personen
Kunst route 3 groepen van maximaal 30 bezoekers, per dagdeel
Planning
Duur: 45 minuten
Opbouwtijd: 150 minuten
Techniek: gezelschap neemt geen eigen technicus mee
Speelperiode 23-24: okt & nov 2023, jan & feb 2024
Speeldagen: donderdag t/m zondag
Bijzonderheden:
Credits
Spel & concept: Tessa Friedrich & Olivier van Klaarbergen
Regie: Dwayne Toemere & Yannick Greweldinger
Regieadvies: Harm van Geel
Muziek: Maarten Bokslag & Tom Nestelaar
Vormgeving: Hanne Pierrot
Vormgeving Kunstobject en tuin: Studio Maky
Fotografie: Moon Saris
Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
© Buro Bannink   |   010 476 96 68   |   info@burobannink.nl  |  Burgemeester Bosstraat 46, 3043 GD Rotterdam