Lang, lang geleden in een land hier ver vandaan woonden 40 rovers. Zeer domme rovers als je het mij vraagt, maar mij wordt meestal niks gevraagd. Iedereen kent wel het verhaal van
die 40 rovers en van Ali Baba. Ja, meestal wordt hij als eerste genoemd. Hij is als het ware de BM’er van het sprookje, de Bekende Mythe. Iedereen kent zijn kant van het verhaal met de 40 rovers wel. Zij hebben goud, hij wil dat, hij verzint een list en berooft de rovers.

Maar wist je dat Ali ook helemaal niet zo’n snuggere gast was? Dat hij net als die rovers geen zwemdiploma had en nauwelijks zijn veters kon strikken? Wist je dat hij eigenlijk gewoon een rover was? Een dief? Een boef?

Weet je wie je waarschijnlijk niet kent? Weet je welk verhaal nooit verteld wordt? Het verhaal van Morgiana, de mooie, dappere en vooral slimme slavin van Ali Baba. Zonder haar was die man helemaal niet zo beroemd geworden. En vandaag ga ik eens uitgebreid haar kant van het verhaal vertellen, want dat is een veel mooier verhaal, luister maar.

De koningin van de zuideroceaan
“Barry Emond betovert en zuigt je in het verhaal door zijn fysieke spel.”

Dunja GasperMaanvis Producties

Algemene gegevens

Deze voorstelling speelde in seizoen 2019-2020 en is niet meer te boeken.

Credits
Spel & concept: Barry Emond
Regie & composities: Marc Nochem