Wij kijken nu al uit naar de kinderboekenweek!

Reis je met ons mee?

Wij kunnen bijna niet wachten! Onze ov-chipkaarten liggen al klaar. Wij hebben de routeplanner geraadpleegd. De banden zijn op gepompt, de auto naar de apk, de vliegtickets geboekt en de eerste plannen voor een eigen onderzeeër zijn ontwikkeld… Wij zijn namelijk weer begonnen met de grote voorpret voor de leukste week van het jaar; De kinderboekenweek!

In 2019 staat de kinderboekenweek in het thema van avontuur en reizen. Welke voertuigen kan je allemaal bedenken om mee op avontuur te gaan? Onze gezelschappen weten er heel veel te verzinnen. Daarom hebben wij de leukste voorstellingen geselecteerd waarbij voertuigen, reizen en op avontuur gaan centraal staan. Voorstellingen gebaseerd op kinderboeken of ontstaan vanuit het gezelschap zelf.

Reis mee met Ridder Florian en zijn paard. Ga op avontuur langs draken, riddertoernooien en enge bossen! Heer Otto maakte een sprankelend en spannend muzikaal sprookje van de bekende prentenboeken van Marjet Huiberts en Philip Hopman.
Of pak de fiets, de trein, de racewagen en scheur door de bocht in de dertigste versnelling met Jeroen Schipper! Jeroen bundelde al zijn heerlijke kinderliedjes over voertuigen, reizen en avontuur speciaal voor de kinderboekenweek!

Wist je trouwens dat je ook op je billen op reis kan? En in een bakfiets kan wonen? In Bobbel die in een bakfiets woont van Koffie en Kaas kan het! Op basis van het boek van Joke van Leeuwen maakte zij een avontuurlijke voorstelling met een wonderlijk verhaal.

Als je aan voertuigen denkt, denk je niet zo snel aan een kist maar Guis Kuijer deed dit wel in zijn boek Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt. Voor Mieke is het hele leven een avontuur. Ze is aldoor op reis door een bizarre wereld vol vreemde figuren en hele rare regels. Theater Wei maakte samen met Theater Gnaffel een absurd verhaal vol poppen en avontuur.
Wil je nog meer avontuur wandel dan met Mark van Vliet mee door het verhaal van Igor een reuze dwerg die echt een kopje kleiner wil zijn. Maar een kopje kleiner word je zomaar niet, daar heb je een vuurvogel, babajaga, reus, mega neus en een scheet uit blik voor nodig!
En als dat alles nog niet ver genoeg is, ga dan met de Vrouwen van Wanten naar de ruimte. In Donkiesnot nemen ze je mee langs alles tot waar je fantasie kan reiken.
Genoeg moois dus om een sprankelend en avontuurlijk kinderboekenweekfeest te maken in elk theater, bibliotheek en op elke school!

De trein vind ik heerlijk. Maar ik wandel en fiets ook graag. Maar het liefst reis ik in mijn fantasie.

Vervoer brengt je overal waar je naar toe wil, juist ook naar plekken waar je nooit bent geweest.

Doelgroep
  • Alle doelgroepen
  • Groep 1 - 2
  • Groep 3 - 4
  • Groep 5 - 6
  • Groep 7 - 8