Fief is een ‘buitenbeentje’, een ‘zingt altijd hard in haar alleentje, een ‘speelt op het schoolplein in der eentje’. Ze verzint het liefst spannende verhalen en de zolder is daarvoor de allerbeste plek! Daar mag ze alle verhalen verzinnen die ze wil en maakt het niet uit als niemand het begrijpt. Daar kan ze haar fantasie de vrije loop laten en beleeft ze de meest spannende en grappige verhalen. Op zolder voelt ze zich nooit alleen of raar! Op zolder wil iedereen wel met haar meedansen, zingen en op avontuur gaan.

Maar deze keer gebeurt er iets geks! De zolder komt tot leven en Fief belandt in een hele nieuwe wereld. De wereld van Koning Rare Snuitert. In die wereld is er wel één groot probleem, de koning is sip. Hij snottert en snuitert en maakt iedereen een beetje verdrietig. Alle spullen op zolder veranderen in bijzondere personages die hard aan het werk zijn om een feest te organiseren om de koning op te vrolijken.

Zal het Fief en haar nieuwe vrienden lukken om de Koning weer aan het lachen te krijgen?

Muziektheatercollectief De Amazones brengt met ‘Rare Snuitert’ een muzikale ode aan de fantasie en alle rare snuiterts op de wereld.

“Ik heb heel veel zin om Ayla en Willemijn te begeleiden met hun eerste kleutervoorstelling. Voorheen speelden ze beide een solovoorstelling voor peuters en hebben ze mij volledig overtuigd van hun connectie met de doelgroep. Beiden staan open op de vloer en zorgen dat kinderen aan hun lippen hangen. Ik ben heel nieuwsgierig hoe ze samen op de vloer staan, maar weet zeker dat het genieten wordt van de muzikaliteit van beide performers.”

Karin Bannink

Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Voorstelling:   €850,- €1450,- €1950,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Maximum aantal bezoekers
Op school: 90 personen
School in theater: 150 personen
Vrije voorstelling: 200 personen
Planning
Duur: 45 minuten
Opbouwtijd: nnb
Speelperiode 23-24: jan 2024 t/m jun 2024
Speeldagen: woensdag, vrijdag en zondag
Bijzonderheden:
Credits
Spel & concept: Ayla van Summeren en Willemijn Böcker
Coaching: Karin Bannink
Fotografie flyer: Froukje Klop
Scènefoto’s: Joep van Aert
Gemaakt in samenwerking met: Onder het Buro
Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.