Wie de F*ck heeft dit gedaan

Het is het jaar 2026. De klimaatproblemen lopen steeds verder uit de hand en de gevolgen zijn inmiddels onhoudbaar. Ecosystemen storten in en rampspoed staat voor de deur. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Wie de f*ck heeft dit gedaan? De idealistische wereldverbeteraar Hasse start een zoektocht naar de schuldige om diegene op te roepen tot radicale verandering. Ze ontmoet nietsvermoedende burgers, boze boeren, wanhopige klimaatactivisten, machtsbeluste wereldleiders en gewetenloze grootvervuilers. Maar, iedereen wijst met de vinger naar een ander. De mensheid is nog nooit zo verdeeld geweest. Wie is er schuldig? En hoe lossen we dit nog op?

Dwarsliggers, de Musical

“De Amazones zijn een collectief dat met een inspirerende energie, bravoure en muzikaliteit grote onderwerpen emotioneel tastbaar maakt. Bij het Café Theater Festival heb ik ze begeleid als coach in het maken van de voorstelling Dwarsliggers, de musical. Het raakt me hoe ze hun zorgen durven zichtbaar te maken op de vloer (zorgen over de toekomst, de aarde, compassie tussen medemensen). Hun zoektocht naar integratie van spel, muziek en onderwerp combineren ze met een vakkundige beheersing van hun stem. Ze willen de randen van de termen musical en muziektheater oprekken. Ik ben benieuwd waar ze heen gaan groeien, in de samenwerking met andere makers en in de verdere integratie van inhoud en vorm.”

Dwarsliggrs, De Musical

“Goed gebruik van verbatim in de tekst, dat bij dit onderwerp – klimaatverandering – bijzonder goed tot zijn recht kwam. Mooie elektronische (under)score van Pepijn van den Berg met sterke opbouw naar het hoogtepunt waarbij het publiek deel werd van het protest. Ontroerend en krachtig, benieuwd naar meer van de Amazones.”

scènebeeld Drums & Samples interactieve jongerentheater workshop
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Voorstelling:   €1950,- €2750,- €3750,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Maximum aantal bezoekers
Vrije voorstelling: 250 personen
Planning
Duur: 40 min
Opbouwtijd: 120 min
Techniek: gezelschap neemt geen eigen technicus mee
Speelperiode 23-24: gehele seizoen
Speelperiode 24-25: september 2024, januari t/m mei 2025
Bijzonderheden: deze voorstelling speelt niet op school
Credits
Spel, concept, muziek en tekst: Ayla van Summeren, Judith Boesen, Pepijn van den Berg & Willemijn Böcker
Decor en rekwisieten: Quinten de Smedt
Eindregie: Loulou Hameleers
Fotografie:  Alina Fejzo (posterbeeld) en Tess Janssen (scenefoto’s)
Trailer: Trailer: Rob de Haan (beeld), Sophie Janssens (beeld), Judith Boesen (edit)

© Buro Bannink   |   010 476 96 68   |   info@burobannink.nl  |  Burgemeester Bosstraat 46, 3043 GD Rotterdam