In ‘Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs’ proberen vier jonge mensen de regels te herschrijven van hun generatie. In een fysieke, beeldende rollercoaster aan gedachten en korte acts op de beats van Woody Veneman, pogen zij een liefdevolle ode te brengen aan zichzelf en de ander. Een noodkreet van vier jongeren die aan de vooravond staan van hun leven.

“Beste volwassenen,

Wij schrijven dit aan jullie omdat we met klem willen zeggen dat jullie massaal moeten komen luisteren naar ons. Dat wordt namelijk eens tijd, vinden jullie niet?

We zitten namelijk nogal in de shit. En trouwens… Wij niet alleen, jullie ook! Iedereen, eigenlijk. Maar wij moeten nog wel even verder. Ons leven begint namelijk pas. Toen wij er nog niet waren zijn er door allemaal volwassenen beslissingen genomen waar wij nogal last van hebben. Over het milieu en aanverwante zaken. Jullie weten best wat wij bedoelen.

En nu vragen wij ons af of onze schouders sterk genoeg zijn om alles te dragen. Dus: een liefdevol gesprek lijkt ons wel op z’n plaats. Of, nou ja, of het lief wordt, dat weten we nog niet.

Liefs.”

‘Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs’ is een voorstelling gemaakt uit het hart van jonge mensen. Een actueel pamflet waarin het jonge publiek zich herkent. Dat je eigen onbehagen en onzekerheden verwoordt, vertaalt, laat voelen en meemaken. Waarin munitie wordt geleverd om je te weren tegen deze tijd. Waaruit je moed en energie haalt om aan je leven te beginnen en genoeg lef om het gesprek aan te gaan met alle volwassenen om je heen die het beter denken te weten.

“Lekker en actueel frustratietheater. Regisseur Lenneke Maas maakt er een vibrerend geheel van in een felle explosie van actuele frustraties. De jeugd en toekomst: genoeg om je kwaad over te maken. En wat is het theater dan een schitterende plek om daar lucht aan te geven. Heel lekkur.”

Eindhovens Dagblad

“Wildpark biedt een plek waar creativiteit en flexibiliteit wordt omarmd in een wereld waar dit steeds minder het geval lijkt te zijn en dat voor generaties ver hierna. Dat moeten we wat de jury betreft koesteren. De jury heeft gekozen voor een winnaar die zich inzet voor onze toekomst. Een toekomst waarin ieder zich kan uiten. De winnaar zet zich in voor het behoud van creativiteit op een innovatieve manier die verbinding oproept. De winnaar is onmisbaar voor de stad Eindhoven en weet als geen ander mensen te enthousiasmeren en eigenaar te maken en houden van hun eigen dromen.”

Juryrapport Cultuurprijs Eindhoven

Maximum aantal bezoekers
Op school: ntb
School in theater: ntb
Vrije voorstelling: 150 personen
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Op school: prijzen volgen
School in theater:
Vrije voorstelling

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Planning (indicatie)
Aankomsttijd: 90 minuten
Opbouwtijd: 45 minuten
Afbreektijd: 30 minuten
Speelperiode: gehele seizoen
Speeldagen: hele week
Bijzonderheden:

Credits:

Regie: Lenneke Maas

Muziek: Woody Veneman

Script: Lenneke Maas e.a.

Dramaturgie: Peerke Malschaert

Decor en kostuums: Elian Smits

Zakelijke leiding: Yvonne van de Pol

Techniek: Rens van Dijk

Educatie: Fleur van Veghel

Grafisch ontwerp: Gabrielle St Pierre

Productie: Wildpark

Fotografie: Patrick Hesdahl