Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs

In ‘Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs’ proberen vier jonge mensen de regels te herschrijven van hun generatie. In een fysieke, beeldende rollercoaster aan gedachten en korte acts op de beats van Woody Veneman, pogen zij een liefdevolle ode te brengen aan zichzelf en de ander. Een noodkreet van vier jongeren die aan de vooravond staan van hun leven.

“Beste volwassenen,

Wij schrijven dit aan jullie omdat we met klem willen zeggen dat jullie massaal moeten komen luisteren naar ons. Dat wordt namelijk eens tijd, vinden jullie niet?

We zitten namelijk nogal in de shit. En trouwens… Wij niet alleen, jullie ook! Iedereen, eigenlijk. Maar wij moeten nog wel even verder. Ons leven begint namelijk pas. Toen wij er nog niet waren zijn er door allemaal volwassenen beslissingen genomen waar wij nogal last van hebben. Over het milieu en aanverwante zaken. Jullie weten best wat wij bedoelen.

En nu vragen wij ons af of onze schouders sterk genoeg zijn om alles te dragen. Dus: een liefdevol gesprek lijkt ons wel op z’n plaats. Of, nou ja, of het lief wordt, dat weten we nog niet.

Liefs.”

‘Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs’ is een voorstelling gemaakt uit het hart van jonge mensen. Een actueel pamflet waarin het jonge publiek zich herkent. Dat je eigen onbehagen en onzekerheden verwoordt, vertaalt, laat voelen en meemaken. Waarin munitie wordt geleverd om je te weren tegen deze tijd. Waaruit je moed en energie haalt om aan je leven te beginnen en genoeg lef om het gesprek aan te gaan met alle volwassenen om je heen die het beter denken te weten.

“Lekker en actueel frustratietheater. Regisseur Lenneke Maas maakt er een vibrerend geheel van in een felle explosie van actuele frustraties. De jeugd en toekomst: genoeg om je kwaad over te maken. En wat is het theater dan een schitterende plek om daar lucht aan te geven. Heel lekkur.”

“Wildpark biedt een plek waar creativiteit en flexibiliteit wordt omarmd in een wereld waar dit steeds minder het geval lijkt te zijn en dat voor generaties ver hierna. Dat moeten we wat de jury betreft koesteren. De jury heeft gekozen voor een winnaar die zich inzet voor onze toekomst. Een toekomst waarin ieder zich kan uiten. De winnaar zet zich in voor het behoud van creativiteit op een innovatieve manier die verbinding oproept. De winnaar is onmisbaar voor de stad Eindhoven en weet als geen ander mensen te enthousiasmeren en eigenaar te maken en houden van hun eigen dromen.”

“Regisseur Lenneke Maas maakt er een vibrerend geheel van in een felle explosie van actuele frustraties. De jeugd en toekomst: genoeg om je kwaad over te maken. En wat is het theater dan een schitterende plek om daar lucht aan te geven. Heel lekkur.”

scènebeeld Drums & Samples interactieve jongerentheater workshop
Vlindereffect een muzikale jeugdtheatervoorstelling van Nochem en van Oers
Prijs één per dag twee per dag
Voorstelling   €1950,- €2750,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Maximum aantal bezoekers
Op school: 150 personen
School in theater: 200 personen
Vrije voorstelling: 300 personen
Planning
Duur: 55 minuten
Opbouwtijd: 4 uur
Speelperiode 22-23: nnb
Speelperiode 23-24: nnb
Speeldagen: nnb
Bijzonderheden:
Credits
Regie: Lenneke Maas
Muziek: Woody Veneman
Script: Lenneke Maas e.a.
Dramaturgie: Peerke Malschaert
Decor en kostuums: Elian Smits
Zakelijke leiding: Yvonne van de Pol
Techniek: Rens van Dijk
Educatie: Fleur van Veghel
Grafisch ontwerp: Gabrielle St Pierre
Productie: Wildpark
Fotografie: Patrick Hesdahl
Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
© Buro Bannink   |   010 476 96 68   |   info@burobannink.nl  |  Burgemeester Bosstraat 46, 3043 GD Rotterdam