Bekijk onze tips voor de

Kinderboekenweek 2023!

‘Bij mij thuis’ is het thema van de Kinderboekenweek van dit jaar. Over thuis zijn en hoe thuis voor iedereen kan verschillen. Binnen dit thema zijn er verschillende universele onderwerpen die ontzettend belangrijk zijn voor kinderen, zoals een eigen identiteit ontwikkelen, jezelf thuis voelen en ergens bij horen.

Van 4 tot en met 15 oktober staan scholen, bibliotheken en theaters in het teken van dit thema. Zoek je een leuke voorstelling voor tijdens de Kinderboekenweek? Bekijk hier ons aanbod van jeugdvoorstellingen die passen binnen het thema.

Thuis, als plek waar je fantasie tot leven komt! In ‘Hap uit je Bed’, speelt Bram van Beusekom een verhaal over vaste bed rituelen, waar plots de slaapkamerspullen tot leven komen en de vaste routine doorbroken wordt door spannende en grappige verrassingen!  En in ‘Het zand van gisteren’ volgen we een verhaal over het thuis van een koning die verliefd wordt op de lakei, maar geen goedkeuring krijgt van zijn moeder.

Of thuis, waar Anne, 12 jaar, het gevoel heeft dat ze nergens bij hoort of goed in is. Terwijl ze wordt omringd door vier zussen die allemaal wél ergens in uitblinken. En ook Stompie, uit de nieuwe daverende voorstelling van Theater Popidou, krijgt te maken met onzekerheid. In een dorp en familie waar het hebben van lange tanden de norm is, voelt Stompie, die zijn naam dankt aan zijn korte tandjes, zich niet thuis.

Kortom, genoeg super leuke diverse opties om een fantastisch en verrijkend kinderboekenweekfeest te maken in elke school, theater, bibliotheek of cultuurhuis!

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust voor meer informatie!

“Alles aan dit gezelschap zegt wat mij betreft vakmanschap. De poppen zijn uniek en raken aan de stijl van Tim Burton waardoor ze zich in het poppentheater echt op de kaart zetten. De wisselwerking en chemie tussen pop en speler, tussen beeld en muziek belooft een mooie traditie te gaan worden. Het eerste verhaal ‘Lange tanden’ heeft alles in zich om een prachtig gelaagde familievoorstelling te worden waarvan er nog veel gaan volgen!” (Over Lange Tanden)

“Puntig en met een ijzersterke timing waarbij het lachen om dat meisje subtiel plaatsmaakt voor meeleven en voelen; alsof je zelf Anne bent geworden. ‘Anne’ is jeugdtheater zoals je het als kind, jongere en volwassene graag ziet, omdat je met meer bagage naar huis gaat.” (over Anne, 10 jaar)

”Deze tekst arme voorstelling vol duidelijke bewegingen en humoristische mimiek zorgt ervoor dat werkelijk alle kinderen in hun eigen beleving een verhaal kon vormen. Extra bijzonder in deze drukke samenleving.” (Over Hap uit je bed)

“De kijkertjes worden meegevoerd van een absurd stijf avondritueel naar wervelende achtervolgingen met droomachtige creatieve vondsten en speelsheid. ” (Over Hap uit je bed)

“In de deemoedige acceptatie van haar eigen middelmatigheid, ontdekt ze dat ze dat helemaal niet is. Langzaam maakt haar gekwelde zoektocht plaats voor zelfacceptatie en (terechte) trots.” (over Anne, 10 jaar)

Het zand van gisteren

Jansen & De Boer

Anne, 12 jaar

Wildpark

Hap uit je bed

Bram Beusekom

Lange tanden

Theater Popidou

Alle voorstellingen voor de Kinderboekenweek 2023!

Doelgroep
  • Alle doelgroepen
  • Groep 1 - 2
  • Groep 3 - 4
  • Groep 5 - 6
  • Groep 7 - 8