Niek ligt in zijn bed en heeft geen zin om te slapen. Papa gaf hem snel een kus en zei dat het morgen vroeg dag zou zijn. Niek ziet de armen van de klok bewegen. Klik-klak-klik-klak… Naast de kast komt rook omhoog. Daar staat zijn indianendorp. Bij het kampvuur wordt gedanst en vertelt Kleine Tijger een spannend verhaal. Niek ruikt het avontuur, maar van papa moet hij slapen. Naast het gordijn hangt zijn zeppelin die hem nu naar de maan kan brengen, maar hij moet hier liggen en slapen. Klik-klak-klik…

Plots schiet een schaduw achter zijn kast vandaan. Vliegensvlug zijn kamer door. Bij z’n racebaan ziet hij iets bewegen. Wat rolt daar in de hoek? Wat komt er opeens naar hem toe? Iets harigs? Een monster? Niek heeft zijn lasso al vast, klaar voor het grootste avontuur dat hij zelf kan verzinnen.

Hap uit je bed is een beeldende voorstelling over expres verdwalen in je eigen fantasie. Het is een interactief verhaal voor alle kinderen tussen de 2 en 8 jaar, waarin slaapkamerspullen tot leven komen en de kinderlijke verbeelding zo sterk is, dat ook volwassenen het gaan zien. De grens tussen werkelijkheid en fantasie vervaagt en je zal meer beleven dan je ooit had durven dromen.

Van deze voorstelling is eerst een kleine versie te boeken in januari en februari 2022. In seizoen 2022-2023 speelt de langere versie.

Katton
“Bram neemt je met zijn spontane en open spel mee in een doorlopend verhaal dat van het ene avontuur naar het andere vloeit zonder dat het één moment stil valt voor een decorwissel. Alles is goed uitgedacht en dat zorgt ervoor dat tempo en dynamiek bijna altijd juist zitten.”

Johnny de MeijerKlein Festijn

Beeld eerdere voorstellingen van Bram

Maximum aantal bezoekers
Op school: 60 (jan-feb 2022) / 90 (seizoen 22-23)
School in theater: 90 (jan-feb 2022) / 120 (seizoen 22-23)
Vrije voorstelling: 90 (jan-feb 2022) / 150 (seizoen 22-23)
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Op school: nnb*
School in theater:
Vrije voorstelling

*dit is een nieuwe voorstelling waarvan nog niet alle gegevens bekend zijn. Neem contact op voor meer informatie.

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Planning
Aankomsttijd: 75 (jan-feb 2022) / 105 (seizoen 22-23)
Opbouwtijd: 45 (jan-feb 2022) / 90 (seizoen 22-23)
Afbreektijd: 30 (jan-feb 2022) / 45 (seizoen 22-23)
Speelperiode: Januari/februari 2022 + seizoen 2022-2023
Speeldagen: hele week
Bijzonderheden:
Credits
Spel & concept: Bram van Beusekom